Smyčcový koncert v hrobce MEZINÁRODNÍHO HUDEBNÍHO KURZU z Nových Hradů

9.8.2018, 19:00 – 21:00

Přijměte pozvánku na koncert účastníků následujícího smyčcového kurzu mladých hudebníků.

Cena vstupenky: , , ,  Kč
Smyčcový koncert v hrobce MEZINÁRODNÍHO HUDEBNÍHO KURZU z Nových Hradů

MEZINÁRODNÍ LETNÍ HUDEBNÍ KURZY
12. ročník / Smyčcové nástroje / Státní hrad Nové Hrady  4. 8. - 11. 8. 2018
Kurzy jsou určeny studentům a žákům uměleckých škol všech stupňů, pedagogům, amatérům i zájemcům o sólovou, komorní a orchestrální hru.
 
Aktivní – sólová, komorní a orchestrální hra 
Pasivní – možnost sledovat výuku a akce v rámci kurzů 
Doprovod – nutný u dětí do 15 let


MEZINÁRODNÍ HUDEBNÍ KURZY jsou letní aktivitou ZUŠ F. PIŠINGERA Trhové Sviny, která je určena nejen profesionálním hráčům na smyčcové nástroje, ale i amatérským nadšencům, žákům ZUŠ a učitelům.
12. ročník Mezinárodních hudebních kurzů (MHK) se uskuteční 4. - 11. 8. 2018 ve Státním hradu v Nových Hradech. Kurzy proběhnou v zajímavém prostředí z hlediska kulturních a historických krás.
 
Záměrem MHK je umožnit hráčům na smyčcové nástroje spolupráci s vynikajícími umělci a pedagogy. Tradičně přijali pozvání lektoři Leoš Čepický (housle), Dana Vlachová (housle), Renata Strašrybková (violoncello) a Jiří Richter (housle, viola a orchestr).
 
Opět budou účastníkům po celé dny k dispozici 3 výborní klavírní korepetitoři. Během týdenní akce pracuje pravidelně i orchestr, kde žáci a studenti získávají cenné zkušenosti.
 
V rámci kurzů proběhne několik (zpravidla 6) veřejných koncertů, z toho jeden tradičně ve Schwazenbergské hrobce v Domaníně u Třeboně. Tento týden je naplněn nejen studiem, ale i poznáváním.