Velikonoční prohlídky dačického zámku pro školy

28.3.2018, 9:00 – 29.3.2018, 17:00

O velikonočních prohlídkách si návštěvníci mohou prohlédnout velikonočně vyzdobené interiéry zámku doplněné o výklad kombinující klasické zámecké informace promíchané s velikonočními. 

Cena vstupenky: Plné vstupné 100Kč, snížené 70Kč, dětské kolektivy 50Kč, , ,  Kč

Děti se dozví, kdo na zámku bydlel a jak, co je na zámcích zvláštního a jaká je historie toho dačického, tak informace o tom, jak se slavily Velikonoce v historii. A jsou to fakta skutečně zajímavá. Víte například, že se dříve peklo více druhů mazanců a v čem rozdíl spočíval? Nebo kde se vzala tradice pečeného beránka? Pročpak jsou v zámku mj. zlatě barvená vajíčka a jak stará je tradice malovaných kraslic?

Kromě toho, že se výklad přizpůsobuje věku dětských návštěvníků tak, aby mu rozuměly a pokud možno je i bavil, podává průvodce historii křesťanských velikonočních svátků takovým způsobem, že krok s výkladem udrží i děti, kterým jsou křesťanské tradice cizí.

Prohlídky ve středu 28. 3. a ve čtvrtek 29. 3. 2018 jsou pouze pro objednané skupiny. Pro jednotlivce (a také skupiny) je zámek přístupný od pátku 30. 3. do pondělí 2. 4. 2018.