Běžecký závod Běhej lesy v Lednicko-valtickém areálu

14.4.2018, 23:59 – 15.4.2018, 1:59

Lednicko-valtický areál již po čtvrté přivítá běžecký seriál Běhej lesy. V roce 2018 odstartuje celou sérii právě Běhej lesy Lednice, a to 14. dubna 2018. Závodníci se mohou přihlásit na behejlesy.cz.

Cena vstupenky: 400 Kč, , ,  Kč

Závod v Lednici patří k nejoblíbenějším závodům seriálu, v roce 2017 se jeho kapacita úplně naplnila a na trať vedoucí památkou UNESCO se tak vydalo na dva tisíce běžců. Trať účastníky provede kolem nejvýznamnějších kulturních památek areálu, to vše po zpevněných cestách s minimálním podílem asfaltu.

Seriál Běhej lesy slibuje trasy vedoucí z 80 % po měkkém povrchu a na 100 % na čerstvém vzduchu. „Běhej Lesy je alternativou k městským běhům a nabízí nový běžecký zážitek uprostřed přírody. Ve spolupráci s generálním partnerem Lesy ČR jsme hledali lokality, které budou atraktivní a nabídnou unikátní zážitky. Každý závod je něčím výjimečný. “ uvádí David Douša z agentury RAUL, pod jejíž taktovkou seriál vzniká.

Organizátoři myslí i na děti. Pro malé běžce budou připraveny trasy na 500 m a 1 km po měkkých cestách přímo v areálu. Závod také nabízí dvě týmové kategorie. Tandem pro smíšené dvojice, které se snaží z obou trat přiběhnout s co nejnižším časem, a Slow Motion, kde je naopak úkolem strávit na trati v součtu co nejdelší dobu. Samozřejmostí je také doprovodný program a kvalitní servis pro závodníky, jako je občerstvení na trase, úschovna zavazadel a kol či hlídání dětí. Všichni závodníci se mohou těšit na pamětní dřevěnou medaili v cíli či diplom a osobní fotografie ke stažení zdarma.

Registrace na závody seriálu Běhej lesy jsou spuštěny na webu behejlesy.cz. Závodníci, kteří se přihlásí včas, mají startovné za 400 Kč.

 

Termínovka seriálu Běhej lesy 2018:

  • 14.4. Běhej lesy Lednice, Jihomoravský kraj
  • 5.5. Běhej lesy Karlštejn, Středočeský kraj
  • 2.6. Běhej lesy Brdy, Plzeňský kraj
  • 23.6. Běhej lesy Slavkovský les, Karlovarský kraj
  • 21.7. Běhej lesy Vysočina, Kraj Vysočina
  • 11.8. Běhej lesy Bílá, Moravskoslezský kraj
  • 25.8. Jizerská 50 RUN, Liberecký kraj

8.9. Běhej lesy Boletice, Jihočeský kraj