Výstava Poklady zbrojnic

1.11.2017, 23:59 – 4.3.2018, 23:59

Za majestátními hradbami renesančního zámku v Pardubicích se bude od listopadu konat unikátní a historicky jedna z největších výstav zaměřených na oblast starých zbraní v České republice.

Cena vstupenky: , , ,  Kč
Výstava Poklady zbrojnic

Výstavní prostory naplní poklady zámeckých zbrojnic z celkem 35 objektů Národního památkového ústavu a vytvoří tak na čtyři měsíce jedinečnou reprezentativní kolekci. Ve třech sálech bude představeno na čtyři sta militarií z oblasti vojenství, lovectví a sběratelství.

První část bude věnována reprezentativním renesančním sbírkám vysoké aristokracie. Další se zaměří na výzbroj prostých vojáků a důstojníků 17. až 19. století. Samostatná část bude věnována i lovectví a zbraním z orientu a dálného východu. Celkové zaměření, uspořádání a rozsah výstavy se vedle reprezentativního představení historické řemeslné a umělecké produkce pokusí rovněž zodpovědět otázku vlastního smyslu existence a variability funkcí těchto předmětů.

Pořadatelem výstavy je Národní památkový ústav ve spolupráci s Východočeským muzeem v Pardubicích. Výstava je odborným výstupem výzkumného projektu NAKI DF13P01OVV020.