Koncert Z císařské hudební pokladnice v Arcibiskupském zámku v Kroměříži

21.8.2017, 19:00 – 23:59

Klenoty hudby 17. století z vídeňského císařského dvora. Koncert se koná v Sala terreně Arcibiskupského zámku.

Cena vstupenky: 150 / 100 Kč (snížené) , , ,  Kč

S. Capricornus, H. I. F. Biber, J. H. Schmelzer, A. Bertali, císař Leopold I.

Davide Monti (housle)
Petr Wagner (viola da gamba)
Jan Čižmář (loutna)
N. N. (herec)
 
 

 

Přijďte zažít Kratochvíle s barokní hudbou!

Charitativní koncerty staré hudby čerpají z bohatství a historie arcibiskupské hudební sbírky a propojují barokní hudbu se zpěvem, tancem, poezií a dalšími formami vybraného dvorského umění v autentickém provedení na historické nástroje.

Arcibiskupksý zámek v Kroěmříži koncertům poskytuje důstojné a inspirativní prostory: je domovem rozsáhlé sbírky hudebnin, obrazů a společně s jedinečnou architekturou a zahradami je zapsán na seznam světového dědictví UNESCO. Návštěvu koncertu tak lze kombinovat s prohlídkou zámku a procházkou Podzámeckou zahradou nebo Libosadem - Květnou zahradou vzdálenou 1100 metrů od zámku.

Plaisirs de Musique (CZ) a jeho hosté představí programy čerpající z bohatého odkazu barokní kultury. Soubor pod vedením Jana Čižmáře od roku 2013 pravidelně vystupuje na koncertech po celé Evropě.

Vstupné je 150 Kč nebo 100 Kč (snížené pro děti do 15 let, studenty do 26 let, seniory od 60 let a držitele průkazu ZTP) a je v prodeji na večerní pokladně. Výtěžek z koncertů bude věnován na provoz hudebního archivu, který spravuje arcibiskupskou hudební sbírku.