Metternichova výzva 2017 - Maurova pomsta

17.6.2017, 23:59 – 18.6.2017, 1:59

OČ TU BĚŽÍ?… o čtvrtý ročník trailového závodu v drsné leč krásné krajině Slavkovského lesa. 

Cena vstupenky: , , ,  Kč

 

V sobotu 17. června 2017 odstartuje Metternichova výzva. Nový termín, nová trasa, nové zázemí cíle ... ano, novinek je opět dost, ale to nejdůležitější měnit nebudeme! Přátelská, rodinná atmosféra, nadšení všech organizátorů, rozumné startovné a příjemně strávená sobota pro všechny zúčastněné a jejich rodiny.

Z čistě organizačních důvodů přesunujeme závod o dva týdny. Snad bude počasí vlídné a závodníci dorazí v hojném počtu.

Poprvé v historii závodu výjimečně nebude závěr na Zámku Kynžvart. V roce 2017 vyzkoušíme pohostinnost Zámku Bečov nad Teplou a měkkost zámeckého trávníku.  

Trasa spojující dva nejznámější zámky západních Čech, vedoucí ohromující krajinou CHKO Slavkovský les, závodníky v loňském roce nadchla. Z asi 20 % jsme ji změnili a přidali další, doslova dechberoucí, úseky.  

Trasa běžce opět prudce vyvede na plošinu Slavkovského lesa přes vrchol Lesný nebo kolem Kynžvartského hradu. Na Kladské se připojíte k Dlouhé stoce, která Vás po proudu neomylně zavede přes Tři Křížky ke známé Krásenské rozhledně. Odtud je Zámek Bečov nad Teplou takřka na dohled, ale nebude to tak snadné! 

Trasa je opět vedena po cestách a necestách, asfaltu je do 6 km. Podél trasy budou připraveny tři kontrolní body s občerstvením a na Zámku Bečov přátelské posezení s jídlem a výborným pivem. 

Celý závod opět vnímáme jako neziskovou akci, jejímž cílem je připravit příjemnou sobotu pro všechny zúčastněné. Startovné je použito výhradně na zajištění závodu, v případě přebytku bude použito při přípravě dalšího ročníku.

Na přípravě závodu usilovně pracujeme a informace budeme průběžně doplňovat na těchto stránkách nebo FB profilu. 

Těšíme se na Vás!

 

Veškeré organizační informace a ceny startovného zjistíte přímo na internetových stránkách Metternichovy výzvy: www.metternichovavyzva.cz