Hrdinové a válečníci antických bájí na zámku Duchcov

23.9.2017, 17:00 – 17:55

S Ústavem pro klasickou archeologii Filozofické fakulty Univerzity Karlovy pro vás pořádáme na zámku Duchcov speciální komentovanou prohlídku nové expozice Okouzleni antikou na téma Hrdinové a válečníci antických bájí. Expozicí Vás provedou odborníci z Národního památkového ústavu a Univerzity Karlovy.

Cena vstupenky: 60 Kč (plné) / 40 Kč (zlevněné), , ,  Kč

Během prohlídky se dozvíte mnoho zajímavostí o největších válečných konfliktech ve starořecké mytologii, o bájných hrdinech a jejich dobrodružstvích, o jejich podobách v proměnách času od antiky do současnosti, i o tom, jak antičtí hrdinové znovu ožili ve šlechtických divadlech a scénách hradů a zámků. Prohlídka se koná na duchcovském zámku v sobotu 23. září 2017 od 17 hodin v návaznosti na představení barokní opery Henryho Purcella Dido a Aeneas, které uvede Kulturní centrum Duchcov ve spolupráci se správou zámku Duchcov v rámci Letních tónů Duchcova. Napínavý příběh o trójském princi Aeneovi a královně Didoně zinscenuje od 18 hodin ve Valdštejnském sále duchcovského zámku Severočeské divadlo z Ústí nad Labem a Konzervatoř Teplice.

Při zakoupení vstupenek na představení Dido a Aeneas a současně na speciální komentovanou prohlídku expozice Okouzleni antikou získáte na obě akce nárok na zlevněné vstupné. Jiné slevy na vstupném nebudou v tomto případě akceptovány. Doporučujeme rezervaci vstupenek telefonicky předem na čísle 417 835 301.