Interaktivní výstava Stroj času v Muzeu Vysočiny Jihlava

24.3.2017, 23:59 – 18.6.2017, 23:59

Interaktivní archeologická výstava, na které není zakázáno dotýkat se exponátů, ale naopak přikázáno vše vlastnoručně vyzkoušet! Koná se v termínu 24. března - 18. června 2017 v  Muzeu Vysočiny Jihlava.

Cena vstupenky: vstupné 40 Kč/20 Kč, , ,  Kč

Zajímá vás, jak řezaly pravěké kamenné nože a zda je vůbec možné pokácet strom kamennou sekerou? Jak namáhavé asi bylo namlet si ručně hrst mouky? Nebo si jen utkat pruh látky, abyste v zimě nezmrzli? Víte, jak fungoval nejstarší soustruh? Prošli jste se někdy ve středověkých botách po kamenné podlaze? Víte, jak vypadá opravdový pergamen? A zvládli byste vytvořit iluminaci jako z pravé kroniky? Napadlo vás někdy, jak pracné bylo ručně razit mince? Nebo vyrobit pevnou, dobře padnoucí zbroj spojením tisíce drobných kroužků? Znáte ten pocit, když v ruce třímáte meč a štít? A co teprve vydat se s nimi na cestu do Valhally? A jaké by bylo stát se středověkým rytířem, který svým dřevcem v turnaji sráží jednoho soka za druhým? Trefili byste vůbec svůj cíl ze hřbetu koně?

Přijďte do jihlavského muzea na výstavu Stroj času a přeneste se na chvíli pomocí stroje času do minulosti, znovu zakusit věci dávno zapomenuté… Na výstavě se také podílí Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Telči.