Pečujeme o památky

15.6.2017, 9:00 – 17:00

Klub UNESCO Kroměříž ve spolupráci s Městem Kroměříž ◘ Odborem kultury a památkové péče Zlínského kraje ◘ Národním památkovým ústavem - ÚOP Kroměříž ◘ NIPOS ◘ Hestia - národním dobrovolnickým centrem vás zvou na setkání - seminář Pečujeme o památky: příklady dobré praxe aktivit neziskových a dobrovolnických organizací.

Cena vstupenky: , , ,  Kč

Součástí setkání bude doprovodná výstava, vydání sborníku a koncert.

Na konferenci jsou zváni představitelé neziskových a dobrovolnických organizací, zainteresované odborné i laické veřejnosti, majitelé a správci památkových objektů,představitelé samosprávy, státní správy, studenti vysokých a středních odborných škol.

Zájem o účast, nabídku referátů, prezentaci na posterech sdělte na přiložené přihlášce. Podrobný program a další informace budou zveřejněny na www.unesco-kromeriz.cz a poslán přihlášeným do konce května.

Cílem je představit významný podíl neziskových a dobrovolnických organizací v péči o památky. Kulturní aktivity považujeme za stejně důležité jako péči o jejich zachování v co nejlepším stavu. Chceme představit památky jako zdroj historické paměti lidstva, rozvoje kulturnosti, estetického cítění, ale i ekonomický přínos v cestovním ruchu. Zároveň bychom rádi sdíleli zkušenosti obdobných organizací zejména ze Zlínského kraje a vytvořili příležitost vzájemného obohacení. Realizací projektu a jeho propagací sledujeme i možnost větší publicity práce neziskových a dobrovolnických organizací v péči o památky.

 

Bližší informace – kontakty získáte zde:g

Klub UNESCO Kroměříž, Riegrovo nám. 149, 767 01 Kroměříž, tel.: 573 332 344, mob.: 736 140 829, e-mail: [email protected]
www.unesco-kromeriz.cz