Přijďte na besedu s Danielem Forró

24.1.2017, 18:00 – 23:59

Beseda  s hudebním skladatelem a koncertním umělcem, jihlavským rodákem,  Danielem Forró se uskuteční v úterý 24. ledna 2017 v 18.00 hodin v sídle telčského pracoviště Národního památkového ústavu, v Lannerově domě (Hradecká 6). Přednášející přiblíží oblast hudebního života v Japonsku, kde žije od roku 2003.

Cena vstupenky: Vstupné doborovolné, , ,  Kč

Dozvíte se mnohé o běžném životě, zvycích, svátcích, reáliích, historii česko-japonských vztahů a o českých stopách v Japonsku. Přednášející promluví také o mnohých dalších tématech, jako hudebník se zaměří hlavně na oblast hudebního života.

Bude možné zakoupit si charitativní autorské CD "Japanesque" se skladbami Daniela Forró inspirovanými Japonskem, jeho kulturou, historií a hudbou. Vzniklo v roce 2012 na památku obětí přírodní katastrofy  v roce 2011.

Pořadatelem přednášky je Město Telč, Kruh  přátel  hudby, Základní umělecká škola v Telči a Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Telči. Vstupné dobrovolné.

Krátce o přednášejícím
Jihlavský rodák, hudební skladatel a koncertní umělec Daniel Forró (vl. jménem Karel Horký) žije od roku 2003 ve městě Kakamigahara severně od Nagoje ve středním Japonsku.