Nostický palác, sídlo ministerstva kultury, pořádá den otevřených dveří

28.9.2016, 10:00 – 17:00

Den otevřených dveří Ministerstva kultury ČR proběhne ve středu 28. září, kdy se od 10 do 17 hodin pro zájemce otevřou brány malostranského Nostického paláce na Maltézském náměstí.

Cena vstupenky: , , ,  Kč

Kromě prohlídky paláce čeká na návštěvníky pestrý program a v přízemí se rovněž představí třiadvacet příspěvkových organizací ministerstva kultury, jejichž produkci v podobě publikací, CD i DVD nahrávek bude možné na místě zakoupit.

Raně barokní Nostický palác je považován za nejkrásnější sídlo ministerstva kultury na světě a návštěvníci v něm budou moci obdivovat nádherné reprezentační sály, které v současnosti slouží k předávání různých cen významným osobnostem, k pořádání kulturních akcí, k přijímání významných návštěv či k vedení porad. Bude možné nahlédnout i do pracovny ministra kultury, která je neobvyklá jak umístěním, tak architektonickým řešením. Přístupná bude obrazárna paláce s mnoha pozoruhodnými díly starých mistrů, nádherná kaple Nanebevzetí Panny Marie i slavná nostická knihovna, která čítá na 14 tisíc svazků.

Pro nejmenší návštěvníky Nostického paláce jsou naplánována krátká představení loutkového divadla v tzv. Konírně. Mohou si také vyrobit sošky z rychleschnoucí hmoty, vymalovat pastelkami postavy v lidových krojích, vyrobit doplňky z bižuterie, vyluštit si kvíz o husitství nebo se podívat  na publikace tištěné Braillovým písmem pro nevidomé. K vidění bude rovněž výstava skla, tematicky zaměřená na dobu císaře Karla IV.  Program zpestří hudba různých žánrů – svoje umění předvede  temperamentní romská kapela či Katka Misíková a Jakub Kořínek s vlastní tvorbou i světovou hudbou různých žánrů.

Vstup pro návštěvníky bude umožněn z vrátnice pouze přes bezpečnostní rám.

Malá ochutnávka procházky úchvatným Nostickým palácem