Zámecká slavnost - charitativní koncert Aline Zylberajch a Marty Kratochvílové v Arcibiskupském zámku v Kroměříži

25.7.2016, 19:00 – 20:30

V pondělí 25. 7. 2016 se vám v Trůnním sále Arcibiskupského zámku představí Aline Zylberajch, cembalistka z Francie, a Marta Kratochvílová, hráčka na traveso.

Cena vstupenky: základní vstupné 150 Kč / snížené 100 Kč, , ,  Kč

Zámecká slavnost je název druhého z charitativních koncertů, jejichž výtěžek bude v plné výši věnován na podporu hudebního archivu arcibiskupského zámku, který je jedním z nejvýznamnějších a největších historických hudebních archivů na území České republiky. Nejstarší část hudebního archivu tvoří hudebniny z období působení biskupa Karla z Lichtensteinu-Castelkorna (1664–1695). Doba jeho působení na kroměřížském zámku je spojena se vznikem biskupské, později arcibiskupské kapely. Právě v této části fondu se nachází hudebniny, které vyžadují nákladné konzervátorské a restaurátorské zásahy.

Pro všechny, kteří by chtěli přispět na podporu Kroměřížského hudebního archivu, avšak na koncert se dostavit nemohou, připojujeme také číslo transparentního účtu, který za tímto účelem zřídila obecně prospěšná společnost Czech National Trust: 274955736/0300

Předprodej vstupenek:

Turistické informační centrum Kroměříž

Muzeum umění Olomouc

Koncerty se konají pod záštitou ministra kultury České republiky Mgr. Daniela Hermana.

www.hudebnilahudky.cz