Labyrint: Zkoušky ohněm

6.10.2015, 12:50 – 11.11.2015, 17:21

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N.

Labyrint: Zkoušky ohněm

Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání?

Akční / Sci-Fi / Thriller

USA, 2015, 129 min
Režie: Wes Ball
Předloha: James Dashner (kniha)
Scénář: T.S. Nowlin
Kamera: Gyula Pados
Hudba: John Paesano
Hrají: Dylan O'Brien, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario, Giancarlo Esposito, Aidan Gillen, Rosa Salazar, Patricia Clarkson, Jacob Lofland, Dexter Darden, Alexander Flores, Ki Hong Lee, Bryce Romero, Gary Hood, Lili Taylor, Barry Pepper

Labyrint: Zkoušky ohněm