Black Mass: Špinavá hra

24.11.2015, 14:30 – 30.12.2015, 23:33

John Connolly (Joel Edgerton) a James "Whitey" Bulger (Johnny Depp) spolu vyrůstali v ulicích jižního Bostonu. O desítky let později, v druhé polovině 70. let se měli znovu setkat. V té době byl Connolly jednou z hlavních postav bostonské kanceláře FBI a Whitey se stal kmotrem organizace Irish Mob. Proběhla mezi nimi špinavá dohoda týkající se obchodních tajemství a současně likvidace bostonsko-italské mafie, která se vymkla kontrole, což vedlo k vraždám, obchodu s drogami a vydírání. V důsledku toho se Bulger dostal na seznam deseti nejhledanějších zločinců světa.

Black Mass: Špinavá hra

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu.

Krimi / Drama / Životopisný

USA, 2015, 123 min
Režie: Scott Cooper
Předloha: Dick Lehr (kniha), Gerard O'Neill (kniha)
Scénář: Mark Mallouk, Jez Butterworth
Kamera: Masanobu Takayanagi
Hudba: Junkie XL
Hrají: Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson, Juno Temple, Kevin Bacon, Jesse Plemons, Peter Sarsgaard, Corey Stoll, Sienna Miller, Adam Scott, Julianne Nicholson, Rory Cochrane, W. Earl Brown, James Russo, Jeremy Strong, Jay Giannone, Owen Burke, Bates Wilder, Bill Camp, Brad Carter, David Harbour

Black Mass: Špinavá hra