Mezinárodní hudební festival Lípa Musica

17.9.2019

MHF Lípa Musica se v letošním roce uskuteční již po osmnácté. 17. září 2019 jej odstartuje slavnostní zahajovací koncert, který bude současně Koncertem pro Liberecký kraj a který představí legendární pěvecké sexteto z Velké Británie, The King's Singers.

Tento koncert je již téměř vyprodán. Kompletní program festivalu a další informace k 18. ročníku Lípy Musicy v komunikačních kanálech festivalu jsou k dispozici od 1. května.

Mezinárodní hudební festival Lípa Musica se z původně lokálního, z České Lípy pocházejícího festivalu orientovaného na duchovní hudbu stal po letech významný hudební a společenský svátek, jehož příchod je s každým začínajícím podzimem netrpělivě očekáván.

Za jedenáct let trvání festivalu Lípa Musica se v severočeském regionu uskutečnilo více jak stodvacet koncertů, ve kterých se představili vždy ti nejlepší a nejzajímavější interpreti, jaké mohl svět vážné hudby nabídnout. Diváci festivalu se mohli zúčastnit koncertů, na kterých vystupovala přední jména a soubory české hudební scény. Festival dovezl na sever Čech operní pěvkyni Dagmar Peckovou, Evu Urbanovou, Českou filharmonii, Pražskou komorní filharmonii, světově uznávaného kytaristu Pavla Steidla a další ikony.