Wariot Ideal: Pirát a lékárník - Alfred ve dvoře

24.3.2018, 20:00 – 21:00

Mravoučný morytát pro dospělé.

Wariot Ideal: Pirát a lékárník - Alfred ve dvoře
  • Adresa:
    Františka Křížka 36
    Praha 7 170 00

Aneb o složitostech poměrů bratrských v dobách řečených a o tom,

kterak dva braši propadli zhýralému životu a i mnoho lidí zmrzačili

aj i životůch kopu předčasně ukončili, neboli náhodná ukázka toho,

jakýmžto způsobem nikdy nezneužívati rozumuomamných esencí.

Unikátní diagnózy v období epidemie španělské chřipky.

Základní nauka o útoku a obraně renesančním rapírem.

Milenci v sirném kamenolomu / Konec Rudého Nelsona

Záhada v Platnéřské ulici / Proč nepít vlažnou vodu

Zvrhlosti domestikace exotického ptactva

Vzestupná tendence zhýralosti mládeže

Zápach v kostele svatého Dunstana

Hrůzné dopady amputace končetin

Domácí výroba náhražek léků

Marnosti snah sčítaného lidu

V ústřicových ložiskách

Zrzek, Ryzka a Ruďas

Špion v sardinkárně

Přínosy lenosti

Přístav volá

lidokupec

zvrhlák

doupě

močál

čelist

rum

Rob

Bill

Vážený diváku,

v boji o jisté ospravedlnění se před světem a zároveň ve strachu před zklamáním z vlastního zpackaného života jdou morálka a slušnost stranou. Trojice protagonistů je téměř doslova přikována k provizornímu jevišti železnými hřeby a s nenasytnou dravostí se předhání ve vlastních výstupech, překřikují se, šťouchají do sebe a vůbec mezi sebou soupeří většinou nefér údery tak, aby si pro sebe urvali maximum divákovy pozornosti. V představení jsou navíc použity bezmála zvláštní efekty. Aktéři se při jeho přípravě podrobili abnormální fyzické i psychické zátěži. Během nejrůznějších workshopů, přednášek a cvičení podstoupili vrcholnou torturu jevištní drezury tradičního cirkusu. Veškeré tyto aktivity měly jen nejasný cíl a zřídkakdy kladný morální dopad. Během samotného zkoušení se pak protagonisté zaměřili na co nejužší propojení svých poznatků a následně pak, při procesu nazvaném „mozektank“ (tj. podrobení se vůli většiny pouze tehdy, když si dotyčný bezezbytku prosadí vlastní názor), maximálně využili svých schopností a zkušeností k vytvoření fenomenálního pokusu o propracované drama. Dodejme, že se vyhnuli samoúčelnosti, kýči a generalizaci. Veškerá tato snaha má nejasný cíl a zřídkakdy kladný morální dopad – což je třeba zdůraznit!!! Některé věci zmíněné v této anotaci jsou k vidění i během představení.

S přáním hezkého dne

Váš Wariot Ideal

Performeři: Jan Kalivoda, Vojta Švejda, Jan Dörner

Světelný design, technické zpracování: Jan Dörner

Kostýmy: Daniela Klimešová

Scéna: Bohdan Dušek

Hudba: Wariot Ideal

Produkce: Milena Fabiánová

Tvůrčí seskupení Wariot Ideal vzniklo roku 2009 na základě dlouholeté spolupráce Vojty Švejdy a Jana Kalivody, v posledních letech se k nim připojil Jan Dörner. Výsledkem je řada výrazných projektů české alternativní scény. Autoři se věnují mnoha uměleckým žánrům, mimo divadla i filmu, zvuku a světelnému designu. Hledají nové možnosti v oblastech uměleckého výrazu, prezentují jedinečná komediálně laděná díla reflektující aktuální dění našich životů a doby. Svá představení pravidelně uvádějí na několika pražských scénách, v mnoha městech České republiky i v zahraničí (Španělsko, U.S.A, Bosna a Herzegovina, Itálie, Maďarsko, Anglie, Francie, Rakousko, Slovensko, Litva ad.). Věnují se také koncertním činnostem se svými hudebními tělesy – „Woříšci“ a „Šedesátiny Jarky Nohavici“.

Jiná představení Wariot Ideal: Famfuláre (2006), Polaris (2006), Plošina, forgotten sector (2011), Sifon (2009), Super Natural (2012), Wariot Ideal Heavy Metal Soap Opera (2010), Zajatci Vesmíru (2012), Funebráci (2013), GundR (2014)

Premiéra: 28. 10. 2015, Alfred ve dvoře

Podpořili/ poděkování: Hlavní město Praha, Ministerstvo kultury ČR, Státní fond kultury a Motus, produkce divadla Alfred ve dvoře.

Představení se koná v v češtině.

Druhý díl bratrské trilogie souboru Wariot Ideal nazvaný PIRÁT A LEKÁRNÍK.