10. ročník Jahodového jamu proběhne letos v září nově ve STUDIU PRÁM ve Vysočanech!

12.9.2015

Letošní léto jahodovým sběračům přálo, slunce svítilo a nám se tu urodila bohatá jubilejní jamová úrodička! Za necelý měsíc ji spolu s námi přijďte opět ochutnat! Letos už naposledy!

Jubilejní 10. ročník multižánrového festivalu Jahodový jam se bude konat v sobotu 12. září 2015 od 15 hodin nově ve Studiu Prám v pražských Vysočanech. Festival opět představí mladé nadějné umělce z oboru divadla, filmu, hudby či výtvarného umění. V tomto ročníku nás čeká kromě bohatého kulturního programu i řada novinek a překvapení, dílniček a workshopů a to vše v rámci zvoleného tématu, kterým je ÚNIK.

Aktuální ročník v bodech

  • V odpoledních hodinách proběhnou divadelní a artistická představení, k vidění budou pásma českých i zahraničních filmů, které v loňských letech zaujaly návštěvníky festivalu nejvíce.
  • Ve večerních hodinách nastoupí hudební sekce vedená projekty ZU:SAMMEN, slezskou kapelou DIVIDED a speciálním hostem, završená velkolepým rozlučkovým mejdanem pod taktovkou DJ.MILL.
  • Během celého festivalu bude k vidění umělecká instalace talentovaných mladých umělců ze Studia Prám.

  • Celý den bude probíhat tradiční design jarmark, workshopy, dílničky nejen v duchu festivalového tématu.
  • Podrobnější info a všechny aktuální novinky hledejte zde!

Proč téma ÚNIK?

Pořadatelé festivalu téma komentují: „Každý chceme občas někam utéct, ať už od práce, od zodpovědnosti, od každodenního nudného života. Utíkáme od svých nepřátel, ale i blízkých. Utíkáme, abychom se pobavili, abychom zažili něco nového. Od každého trochu jsme pro vás připravili i v rámci letošního ročníku.“

„No a v neposlední řadě desátým ročníkem se s festivalem loučíme. Na začátku jsme si řekli, že dáme deset kousků a dost, tak to prostě chceme dodržet. Ale kdo ví, třeba příští rok budeme pokračovat tématem KACHNA aneb LEŽ JAKO VĚŽ,“ dodávají pořadatelé s úsměvem.

Festival vznikl v roce 2006, kdy si parta kamarádů kvůli nedostatku kvalitního a zajímavého kulturního vyžití na paneláky obehnaných sídlištích Prahy 4 vymyslela zprvu jen hudební festival Jahodový Jam. Za deset let existence se festival rozrostl a obohatil o další umělecké obory a směry a stále podporuje mladé talenty, nadějné umělce, ale i aktuálně populární nezávislé projekty. No a letos je tu naposledy, tak nashle v září!