Cannafest Prague 2015 - Výstaviště Holešovice

6.11.2015, 11:00 – 8.11.2015, 18:00

Mezinárodní veletrh konopí a léčivých bylin Cannafest vstupuje letos do svého šestého ročníku a stejně jako v předešlých letech se bude konat na Výstavišti v Praze-Holešovicích. Konkrétně potom v termínu 6.– 8. listopadu 2015.

Cena vstupenky: 150 Kč

Cannafest se rok od roku zvětšuje, a jeho návštěvnost každoročně stoupá. Ředitel veletrhu proto doufá, že stejně tomu bude i letos. V loňském roce na Výstaviště v Praze Holešovicích dorazilo téměř 27 000 návštěvníků a prezentovalo se zde 185 vystavovatelů z 20 zemí světa.

Na své si na veletrhu opět přijdou ti, které tato rostlina a její široké využití zajímá, tedy laická i odborná veřejnost všech věkových kategorií. Na Cannafestu se tak mezi sebou prolínají návštěvníci se zájmem o rekreační využití konopí, společně se seniory hledající informace k jeho léčebnému využití, ale i mladí lidé zabývající se zdravým životním stylem. Také národnost se na veletrhu stírá, neboť zde potkáte nejen naše nejbližší zahraniční sousedy jako Němce, Slováky a Poláky, ale výjimkou nejsou ani návštěvníci z USA, Kanady, Ruska, Skandinávie či Austrálie a samozřejmě Španělska, Izraele, Holandska a dalších zemí.

Významné místo bude na veletrhu patřit vystavovatelům nabízejícím pěstební techniku, hnojiva, kuřácké potřeby nebo vaporizéry. Právě vaporizéry navíc budou k vidění a samozřejmě vyzkoušení formou inhalování léčivých bylin ve speciální Vapo Lounge. Ochuzeni však nebudou ani zájemci o přírodní konopnou kosmetiku, oblečení z tohoto přírodního materiálu, stejně jako návštěvníci zajímající se o zdravé potraviny, ke kterým ty obsahující konopí jednoznačně patří. Například semena konopí setého jsou velice bohatá na nenasycené omega mastné kyseliny, minerály a vlákninu a jsou skvělými doplňky vyvážené stravy. Své místo budou mít na veletrhu rovněž média zabývající se konopnou osvětou a instituce sdružující firmy, které využívají konopí jako přírodní zdroj nebo bojují za legalizaci a využití konopí v medicíně.

O tom, že tento veletrh není jen místem prezentace jednotlivých vystavovatelů, ale že svým návštěvníkům nabízí pohled na konopí také z odborné stránky, svědčí třídenní odborná konference. Ta každoročně patří mezi hlavní taháky veletrhu, neboť na ní přednášejí nejvýznamnější odborníci z celého světa zabývající se konopím. Přestože se kompletní program letošní odborné konference teprve finalizuje, už nyní můžeme prozradit hlavní přednášející, kteří do Prahy na Cannafest zavítají.

 Zajímavá přednáška Dr. Yehudy Barucha (Izrael) na aktuální téma Konopí a řízení.

 K odbornému programu Cannafestu patří neodmyslitelně účast doc. Lumíra Hanuše z Hebrejské univerzity. Letos vystoupí s tématem Funkce endokanabinoidního systému v našem těle.

 Lumír Hanuš bude na Cannafestu moderovat rovněž panelovou diskuzi s lidovými léčiteli Jindřichem Bayerem, Božidarem Radišičem, Markem Bachanskim a Dorotou Gudaniecovou o léčbě a úspěšnosti pomocí konopného výtažku.

 Dr. Cristina Sanchezová z prestižní Complutenské univerzity v Madridu si připravila téma Kanabinoidy jako protirakovinotvorní agenti.

 Simone Cimiluca-Radzinsová, Clinton Pyatt, Aron Levinson nebo Tamir Gedo si pro české publikum přichystali příspěvky na téma Možnosti mezinárodní spolupráce a možnosti podnikání na amerických trzích.

 Eliza Walczaková (Polsko) a Ilya Reznik (Izrael)budou hovořit na téma Konopná terapie

Scott Blakey (Shantibaba) a Howard Marks (Mr. Nice) z Velké Británie promluví na téma CBD, tuto oblast rozvine také Slovák Boris Baňas.

 O zkušenosti s pěstováním konopí se podělí Mike Corral (USA) a Josef Krejčík alias Mr. José.

Veletržní dění oživí také doprovodný program. Opět zde nebude chybět dětský koutek, konopný catering, Vapo Lounge, Cannafest Cinema, čítárna, chillout zóna, konopné masáže a samozřejmě afterparties ve vybraných pražských klubech.

Kompletní informace o odborném a doprovodném programu jsou průběžně k dispozici na oficiálních webových stránkách www.cannafest.com nebo na Facebooku www.facebook.com/Cannafest. Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketportal.