Čejkovické bylinkové slavnosti první zářijovou neděli

6.9.2015, 10:30 – 16:00

Šestý ročník se ponese v duchu slavnostního otevření originálního čajového salonu s kavárnou Čas na čaj a nově zbudované Vyhlídky na výsluní.

Již tradičně první zářijovou neděli 6. září zahájí společnost SONNENTOR své šesté „Čejkovické bylinkové slavnosti“. V 10:30 hodin v moderním areálu nad historickými Templářskými sklepy otevře SONNENTOR svou sluneční bránu všem návštěvníkům, kteří budou mít možnost nahlédnout do tajů výroby nálevového čajového sáčku od výkupu bylinek přes jejich zpracování až po samotné balení a strávit pohodový den plný sluníčka a vůní.

Všudypřítomná dobrá nálada, příjemné prostředí, milí lidé, báječné bioprodukty a zajímavý program pro děti i dospělé, přilákaly na Čejkovické bylinkové slavnosti minulý rok více než 8000 návštěvníků. Součástí letošního bohatého programu bude rozšířená prohlídka zpracovatelských a výrobních prostor, mini biojarmark, odborné přednášky, diskuze s pěstiteli a ochutnávky. Návštěvníci se mohou osobně setkat a popovídat si se zakladatelem SONNENTORU Johannesem Gutmannem o jeho začátcích, návratu ke kořenům, spolupráci s bio pěstiteli, farmáři a o férových a přímých projektech SONNENTORU po celém světě.

Zvláště pro děti, ale i pro dospělé, bude připraveno divadelní představení Víti Marčíka, dále vystoupení dětského folklorního souboru Čejkovjan a spousta dalších zajímavých naučných aktivit i tradičních řemesel. Ti, kteří si budou chtít vychutnat opravdu vytříbené čajové speciality, vynikající dezerty, domácí zmrzlinu nebo jedinečnou kávu s láskou připravenou od našich baristů, mohou zavítat do útulného prostřední nového čajového salonu s kavárnou – Čas na čaj. Návštěvníky, kteří se budou chtít pokochat krásným výhledem do okolí, čeká v areálu SONNENTOR nově zbudovaná Vyhlídka na výsluní.

Všudypřítomná vůně máty, meduňky, citronové trávy nebo kardamomu společně s tradiční Varmužovou cimbálovou muzikou dokreslí pohodovou přátelskou nedělní atmosféru. Občerstvení bude zajištěno společností Rebio - provozovatelem vegetariánských biorestaurací v Brně. O zdravém vaření popovídá šéfkuchař Rebia Vlastík Kelbl. Vstupné na slavnosti v podobě tombolového lístku, stejně tak, jako prohlídka přilehlých Templářských sklepů a místního kostela bude pro všechny tradičně zdarma.