Ždánický histopedál 2015

5.9.2015, 9:00 – 6.9.2015, 17:00

Ždánický histopedál, který se koná 5. a 6. 9. 2015 ve Ždánicích, je již dvanáctým ročníkem setkání milovníků historických jízdních kol se soutěžní jízdou elegance, dětskou jízdou zručnosti a odpolední pohodovou jízdou Ždánicemi.

Jízdy elegance se může zúčastnit kdokoli v historickém kostýmu a na kole, jehož výroba se datuje do roku 1970. Každý registrovaný účastník obdrží zdarma poukaz na oběd a hodnotné upomínkové předměty.

Celá akce je obohacena zajímavým doprovodným programem a programem pro děti.

Histopedál začíná v sobotu 5. 9. a to prezencí závodníků (od 9 - 10 hod.), dále pokračuje slavnostním zahájením, vystoupením místních mažoretek a samotnou soutěžní jízdou elegance na historických kolech v dobových kostýmech.

Po obědě je naplánována soutěžní jízda zručnosti pro děti, na kterou naváže pohodová vyjížďka Ždánicemi. Odpolední program zpříjemní živá hudba v podání stylových Melody Gentlemen. Pro děti je po celou dobu konání zajištěn zábavný program, konkrétně sportovní “Tour de Kids”, skákací hrad, malování na obličej a další. Pro všechny generace je připravena soutěž o Evropské Unii, výstava partnerských obcí v zámecké vile a zdarma bude zpřístupněno i Vrbasovo muzeum v zámku. Celodenní program bude zakončen programem v kulturním domě, spojený s ochutnávkou vín a cimbálovou muzikou a diskotékou v zámeckém parku.

Nedělní program odstartuje začíná v 8 hodin mší svatou v místním kostele, na kterou naváže program ve ždánickém parku, konkrétně vystoupí mažoretky ze Ždánic, zazpívá Karel Gott revival Morava, k zapůjčení budou k dispozici elektrokola a koloběžky, testovací model formule 1, skákací hrad pro děti, malování na obličej a výstavy o partnerských obcích na zámecké vile.

Odpoledne bude věnováno besedě s představiteli obce o EU pro seniory, která proběhne v kavárně Kulturního domu ve Ždánicích.

Přihlášky a více informací na www.zdanickyhistopedal.cz a www.muzdanice.cz.