Svátky hudby v Praze, Václav Hudeček a jeho hosté XXIV. ročník - Návrat fenomenálních benátčanů

26.4.2016, 19:30 – 21:30

Cyklus Svátky hudby v Praze, Václav Hudeček a jeho hosté představuje jeden z nejdelších festivalů komorní hudby, které jsou pořádané na území hlavního města Prahy.

Na počátku své hudební kariéry zde dostaly příležitost osobnosti jako je například renomovaná mezzosopranistka Dagmar Pecková působící na předních evropských scénách, violoncellista Jiří Bárta, populární houslista Pavel Šporcl či hornista Radek Baborák, mezi jehož působiště patří Berlínská či Mnichovská filharmonie. V rámci uplynulých  ročníků Václav Hudeček představil mimo jiné talentované klavíristy Jaroslavu Pěchočovou a Lukáše Klánského, první dámy české harfy Kateřinu Englichovou a Janu Bouškovou, držitelky prestižních zahraničních ocenění, nebo mladé houslisty Josefa Špačka, Jana Mráčka a Petra Matějáka. Od roku 2013 festival s velice kladnými ohlasy diváků rozvíjí spolupráci s Pražskou konzervatoří. Nejtalentovanější studenti ve spojení s renomovanými umělci dostávají příležitost k vystoupení před vyprodanými sály.

Nejdůležitějším posláním je podpora mladých začínajících umělců formou vytváření příležitosti pro jejich koncertní vystoupení ve významných koncertních centrech pražské metropole a rovněž pro kontakt a spolupráci s již renomovanými osobnostmi české hudební scény. Svátky hudby si dále kladou za cíl obohatit a zatraktivnit kulturní nabídku metropole o kvalitní přehlídku v oblasti komorní hudby za účasti renomovaných umělců z České republiky i zahraničí.

Návrat fenomenálních Benátčanů
13.10. 2015 19:30 hod.
Dvořákova síň Rudolfina, nám. Jana Palacha, Praha 1

24. ročník slavnostně zahájí 13. října 2015 ve Dvořákově síni Rudolfina Václav Hudeček a skvělým italský komorní orchestr Interpreti Vineziani.

www.svatkyhudbyvpraze.cz