Festival Barevná devítka už pojedenácté představí kultury z celého světa

29.8.2015, 14:00 – 22:00

Tradiční tanec, hudba, zpěv, hýření barev, rukodělné výrobky, delikatesy z celého světa, ale především neopakovatelná atmosféra. To všechno je Barevná devítka, multikulturní festival, který tradičně pořádá MČ Praha 9 v parku Podviní poslední srpnovou sobotu.

 Festival Barevná devítka připadá letos na 29. srpna. Atraktivní přehlídka kultur národnostních menšin, které u nás žijí, začíná ve 14:00. Vstup je zdarma.

Návštěvníci zde takřka procestují celý svět za jediné odpoledne. Známější i méně známé kultury poznají pomocí hudby, tance, workshopů, rukodělných výrobků a v neposlední řadě budou moci ochutnat jídlo a pití ze všech koutů světa. 

Program Barevné devítky probíhá jak na pódiu, tak v prostoru parku Podviní, kde se festival každoročně koná. "Každým rokem se snažíme program sestavovat tak, aby zaujal, ale hlavně potěšil nejen ty, kteří se na festival už celých jedenáct let vracejí, ale i nové návštěvníky. Proto volíme jednak léty prověřené záležitosti, jako třeba pochoutky z Gruzie, Afghánistánu, Konga či Peru nebo tradiční vietnamský tanec s klobouky a původní moldavský tanec v krojích. Každoročně se však také snažíme zapojovat nové menšiny a představit tak společnosti něco, co třeba ještě nikdy a nikde neměli šanci vidět," říká za pořadatele Mgr. Adam Vážanský z MČ Praha 9.

Multikulturní festival Barevná devítka je plný vůní, rytmů, barev a chutí z celého světa. Jedenáctý ročník festivalu Barevná devítka představí desítky etnik ze všech koutů planety.

Barevná devítka se koná v sobotu 29. srpna v parku Podviní v pražských Vysočanech. Festival začíná ve 14:00, vstup je zdarma.

Pořadatelem je MČ Praha 9.

Bližší informace naleznete na www.barevnadevitka.cz a na festivalovém Facebooku https://www.facebook.com/BarevnaDevitka.