Na výlet do největšího hornického muzea Landek Parku a celé Dolní oblasti Vítkovic

31.12.2018 – 31.12.2019, 23:59

  Dolní oblast Vítkovice je rozsáhlý komplex, který nabízí možnosti několika zajímavých prohlídek.Bolt Tower, Prohlídky NKP Dolní oblasti Vítkovice, Prohlídky Multifunkční auly Gong, Dolní Vítkovice, Galerie Města Ostravy - PLATO, U6 - Malý svět techniky, Velký Svět techniky, Landek Park.

Bolt Tower

Adrenalin, poznání architekrura. Navštivte nejvyšší geografický bod v Ostravě.

Prohlídky NKP Dolní oblasti Vítkovice

Zpřístupnění Vysoké pec č. 1 včetně nové nástavby nyní s názvem Bolt Tower. „Adrenalinový“ okruh Vás zavede na vyhlídku až do výšky téměř 80m, dostanete se do nitra vysoké pece a dozvíte se vše o výrobě surového železa. Součástí nástavby je i BOLT CAFE (Malý okruh), k jehož návštěvě Vás srdečně zveme. Lze využít také nabídky prohlídky Vysoké pece bez nástavby. Nově je pro Vás zpřístupněn Uhelný okruh, který Vás provede územím dolu Hlubina s atraktivní návštěvou uvnitř těžní věže, dozvíte se vše nejen o těžbě uhlí, ale také o jeho přeměně v koks a využití v souvislosti s vysokou pecí. Součástí trasy je i představení nově zrekonstruovaných objektů tohoto areálu včetně Jantarové lávky.

Otevírací doba:       
Návštěvnického servisu v budově Velínu:                  pondělí – neděle  10:00 – 18:00

Prohlídky Multifunkční auly Gong

Komentované prohlídky architektury Multifunkční auly Gong, která je dílem věhlasného českého architekta Josefa Pleskota a jeho AP ateliéru.
Prohlídky začínají začínají v Návštěvnickém servise ve Velíně VP1 každou neděli vždy v 10:30, 12:30, 14:30 a 16:30.

Galerie Města Ostravy - PLATO

PLATO – platforma pro současné umění Ostrava.

U6 - Malý svět techniky

Jedinečná výstava odhaluje tajemství technických vynálezů od parního stroje až po nejmodernější robotizovaná pracoviště a „superchytré“ stroje. Návštěvníci zde najdou celou řadu vynálezů, které významně ovlivnily vývoj průmyslu a technického pokroku na území českých zemí, ale i ve světě. Scénář výstavy vkusně využívá názvy knih Julese Verna, které se zde stávají synonymem pro určitá období vývoje techniky průmyslu.

Velký Svět techniky

Stovky zábavných atrakcí, které  pobaví a poučí v nejrůznějších oblastech života, přírodních i technických vědách.
Na ploše 14 000 metrů čtverečních na návštěvníky čekají celkem čtyři "světy" - Dětský svět, Svět vědy a objevů, Svět civilizace a Svět přírody.

Landek Park

Areál největšího hornického muzea v České republice Landek Park nabízí návštěvníkům celodenní výlet mezi památkami v přírodě. K vidění je expozice důlního záchranářství, podzemní expozice, exponáty volně rozmístěné v areálu, sportovně-rekreační využití a mnohé další zajímavosti. Areál je významnou lokalitou z hlediska geologie, archeologie, historie, přírodovědy a hornictví. Propojení hornického muzea jako technické památky a vrchu Landek jako národní přírodní památky s bohatou vegetací i zvířenou dodává této lokalitě jedinečnost a přitažlivost.

Zdroj a více info na dolnivitkovice.cz