Do Chýnovské jeskyně za muzikou

7.7.2015, 18:00 – 20:00

Jeskynní prostory již hostily koncerty všeho druhu, od klasické sborové skladby Carmina Burana K. Orfa přes meditativní hru na didgeridoo, muzikálové melodie i koncerty populární hudby. Do přírodou vytvořených sálů tentokrát zavítá Pavlína Jíšová společně se svou dcerou Adélou Jonášovou.

Cena vstupenky: 180 Kč

Českobudějovické folkové interpretky zahájí sérii tří podzemních koncertů 7. července 2015 stylově v jihočeské Chýnovské jeskyni. V následujících dvou dnech představí výběr ze svého repertoáru v jeskyních Moravského krasu, kde v tomto netradičním prostředí vystoupí 8. července ve Sloupsko-šosůvských jeskyních a 9. července v jeskyni Balcarka. Začátky všech koncertů budou v 18 hodin a vstupenky je možno zakoupit přímo v pokladnách příslušných jeskyní. Cena (včetně prohlídky jeskyní) činí 180 Kč. Přijďte si poslechnout, jak zní podzemním královstvím jejich zpěv.

Pavlína Jíšová je svým příznivcům známa ze svého působení ve skupinách Sem Tam, Minesengři, Žalman a spol., Weekend a Nezmaři. V posledních letech ji doprovází posila z rodinné linie. Stálou členkou kapely se stává Pavlínina dcera Adéla. Barva jejího vokálu a hudební cítění dokresluje a podtrhuje matčin projev. Na hudební scénu tak vstupuje nevšední pěvecká dvojice.

Mnoho dalších informací o jeskyních, otevíracích dobách a vstupném či akcích ve zpřístupněných jeskyních najdete na webových stránkách www.caves.cz