Bažant Pohoda 2015

9.7.2015 – 11.7.2015, 23:59

Björk, Manu Chao La Ventura, Die Antwoord, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Einstürzende Neubauten, A-Trak, Roni Size Reprazent, Hudson Mohawke, Young Fathers, CocoRosie, of Montreal, Eagles of Death Metal, Ibeyi, Beardyman, Irie Révoltés, Tom Vek, RL Grime, Tiken Jah Fakoly, Kate Tempest, Les Ambassadeurs, Bilderbuch, Omar Souleyman, Turbowolf, Kiasmos, Hybrid Minds, Kuenta i Tambu, Heymoonshaker, Bez ladu a skladu, Para, Midi Lidi a mnoho a noho dalších skvělých kapel!

Cena vstupenky: od 89 EUR
Bažant Pohoda 2015

Během Bažant Pohoda dňa_FM jsme zveřejnili dalších 28 účinkujících, mezi nimiž je i nejúspěšnější skotský producent poslední dekády Hudson Mohawk. Ten nahradil Kaytranadu, který je dosud jediným zrušeným interpretem. Hudson Moawke má za sebou spolupráci s hvězdami jako Kanye West, Chris Brown či Azealia Bank. Známý je také z dua TNGHT, které tvoří s kanadským producentem Lunic-em. Už v patnácti se stal finalistou britské DMC Mixing Championships. Dnes má 29 a za sebou 2 alba - Butter a Lantnern. Guardian o něm píše jako o jednom z největších producentů na světě a chlápkovi, který mění tvář popu.

Z dalších zajímavých jmen jsme potvrdili kapelu Le Payaco, koncert Sendreiovci s orchestrem, soubor Čercheňora, elektroswing dua Malal, projekt Komara, Transmusic Comp. zda Swingless Jazz Ensemble. Také jsme zveřejnili účinkující Rádio (aktivní zóny) _FM i umělců, kteří ovládnou náš nový klubový Visegrad Stage (kompletní seznam najdete na konci Tiskové zprávy).

Kontury dramaturgie 19. ročníku festivalu Bažant Pohoda

Čtvrteční zahřívací kolo se začne na Red Bull Tour Buse na střídačku s "narozeninovým párty" na hlavním pódiu. Zde odpálí oslavu dvaceti let na scéně Pára a po ní vystoupí "třicátníci" Bez ladu a skladu. Vrcholem večera bude dvouhodinový Koncert Manu Chao La Ventura.

V pátek Zahrají na Bažant Stage Eagles of Death Metal, FFS (Franz Ferdinand & Sparks) a Die Antwoord. Na druhém největším pódiu si můžete prohlédnout Tiken Jah Fakoly či industriální legendu Einstürzende Neubauten. Výbornou zábavu a snad nejlepší taneční parket ve střední Evropě nabídne v ten samý den Space Aréna SLSP. Zahrají zde Beardyman, Hudson Mohawkke, A-Trak a RL Grime.

Sobota nabídne na hlavním pódiu malou cestu kolem světa. Zahraje zde izraelská skupina Lola Marsh, syrský umělec Omar Souleymanou či Les Ambassadeurs z Mali (v této sestavě můžete vidět hvězdy world music jako Amadou & Mariam či Salif Keita). Přibližně o osmé večer se začne také snad nejočekávanější událost, ne jen tohoto ročníku, koncert Björk. Součástí jejího vystoupení bude kromě výborné hudby a větší smyčcové sekce i denní ohňostroj. Orange Stage ovládne jemnější hudba a silné melodie of Montreal, Korben Dallas Symphony a Cocorosie.

Novinky čekají i vizuální umění. Včera jsme vyhlásili výsledky soutěže Public Art Festival Contest. Vítězné návrhy (viz příloha) zpestří prostor našeho festivalu. Nebude chybět ani kreativní zóna, výstavy fotografií, soch a další expozice. Díky spolupráci s Bílou nocí si budou moci návštěvníci Bažant Pohody podívat i některé díla z tohoto festivalu vizuálního umění.

Na devatenáctý ročník festivalu se již prodalo přes 10 000 permanentek. V prodeji jsou permanentky za 89 (do 8.6.2015), vstupenky pro držitele průkazů ZTP a ZTP-S či lístky na parkování pro osobní automobily i karavany.

Potvrdení účinkující

Björk, Manu Chao La Ventura, Die Antwoord, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Einstürzende Neubauten, A-Trak, Roni Size Reprazent, Hudson Mohawke, Young Fathers, CocoRosie, of Montreal, Eagles of Death Metal, Ibeyi, Beardyman, Irie Révoltés, Tom Vek, RL Grime, Tiken Jah Fakoly, Kate Tempest, Les Ambassadeurs, Bilderbuch, Omar Souleyman, Turbowolf, Kiasmos, Hybrid Minds, Kuenta i Tambu, Heymoonshaker, Bez ladu a skladu, Para, Midi Lidi, Puding pani Elvisovej, Korben Dallas Symphony, Chiki liki tu-a, Billy Barman, SĽUK, Sendreiovci Le Orchestroha, Le Payaco, Charlotte OC, Acollective, Fat White Family, Damian Lazarus & The Ancient Moons, Dÿse, Elektro Guzzi, Too Many Zooz, Lola Marsh, Tricot, Seward, Darkstar, Dakh Daughters, PINS, Fufanu, Bo Ningen, Monikino Kino, Vlasta Popić, Erotic Market, OFF!, Koven, Repetitor, Fallgrapp, Vec & Škrupo and Band, Medial Banana, Anton Maskeliade, Kippi Kaninus, DJ Click, Click Here, Mourn, Pearls Negras, Ghostigital, Kurkus, B-Complex, Genius Locci, Jimmy Pé, Zlokot, Purist, Gonsofus, Elections In The Deaftown, Čercheňora, Malalata, Komara, Transmusic Comp., Stručné dejiny vesmíru, Swingless Jazz Ensemble, Hevi Dubi Komiks Band, Martina Javor, Carpet Cabinet, Saténové ruky, Vogjektraik, Dalekko, Jamka, We Will Fail, Triple Sun, Imre Kiss, Nina Pixel, Drakh, Project 2501, Turbosampler, Anton Maskeliade, RSS B0YS, HRTL, Synus0006, Makkatu, STX

www.pohodafestival.sk