Dětský týden s kosmonautickou výstavou Gateway to Space

1.6.2015 – 7.6.2015, 23:59

Výstava Gateway to Space neboli Brána do vesmíru připravila speciální akci pro dětské návštěvníky. V týdnu od 1. do 7. 6. čeká na každé dítě, které přijde, speciální kosmický dárek. Výstava, která je organizována ve spolupráci s NASA, nabízí unikátní pohled pod pokličku fenoménu zvaného Dobývání vesmíru.

Cena vstupenky: od 190 Kč

Výstava Gateway to Space, která je otevřena v prostorách Křižíkových pavilonů holešovického Výstaviště v Praze, přivítala již několik desítek tisíc návštěvníků. Velká část z nich byly rodiny s dětmi, které na výstavě asi nejvíce láká interaktivní zóna, takzvaný Space Camp. V něm si přijdou na své návštěvníci všech věkových kategorií. Jde o prostor, ve kterém si můžete vyzkoušet trenažéry a simulátory pocházející s výcvikových středisek NASA. Čeká vás simulátor přistání s raketoplánem Space Shuttle (návštěvník je přímo v jeho kokpitu), možnost vyzkoušení si práce ve volném vesmíru na speciálním trenažéru, zkouška odolnosti na gyroskopu, který člověka roztočí ve třech osách, možnost svedení pilotního souboje v simulátorech stíhaček F15 a mnoho dalšího.

I druhá část výstavy je neméně zajímavá, a to především díky tomu, že vystavuje exponáty, které v ČR nikdy nebyly k vidění. Nutno říci, že po ukončení výstavy, které je naplánováno na 28. června, u nás opět na dlouho k vidění nebudou. Zhlédnout tedy lze základní modul orbitální stanice MIR a ISS, skutečný měsíční kámen, na který je dokonce možno si sáhnout, lunární vozidlo, se kterým astronauti jezdili po povrchu Měsíce, raketa Saturn 5, první umělá družice Sputnik, kokpit ve kterém Američané vyslali do kosmu opici, družici Mariner, která jako první poskytla lidstvu snímky planety Mars, a mnoho dalšího.

Pro děti speciální dárek

V týdnu od 1. do 7. června si organizátoři výstavy připravili speciální akci pro dětské návštěvníky. Každé dítě, které výstavu navštíví, obdrží speciální kosmický dárek z dílny Gateway to Space. Pokud tedy máte doma malé astronauty, neváhejte s nimi tuto výstavu navštívit! Vstupenky lze zakupovat přímo na místě nebo na www.ticketportal.cz. Ceny začínají na 190,- Kč.