Koletova Rtyně 2015

30.5.2015 – 31.5.2015, 23:59

V loňském roce oslavil festival Koletova Rtyně kulaté výročí svého trvání. Po několika letech se úspěšně vrátil do přírodního areálu na Rychtě, kde se v minulosti pořádal pod názvy Monstrkoncert a později Celostátní festival hornických dechových orchestrů.

Cena vstupenky: 60-120 Kč

Od roku 1991, na počest rtyňských rodáků, bratrů Karla a Čeňka Koletových, nese festival název Koletova Rtyně. Jeho historie se začala psát společným koncertem rtyňské a kolínské kapely v roce 1960. Toto úspěšné vystoupení bylo impulsem pro vznik nejen rtyňského festivalu, ale zároveň i slavného Kmochova Kolína.
Letošní již 51. ročník bude patřit mládí. Účast potvrdil jeden z nejlepších českých mládežnických orchestrů ze Zábřehu i Dechový orchestr mladých z Němčic nad Hanou, který si ve Rtyni již získal řadu příznivců. Zahraničním hostem bude mládežnický orchestr z německého Bautzenu a samozřejmě se představí i domácí Koletova hornická hudba. Příznivci klasické malé dechové hudby si budou most vychutnat vystoupení legendární Veselky Ladislava Kubeše a na své si přijdou také milovníci tance při společenském večeru s vynikající kapelou Kanci paní nadlesní.
Milovníky dobré hudby srdečně zve Klub přátel Koletovy hornické hudby.