Chebské dvorky 2015

10.6.2015 – 13.6.2015, 23:59

Galerie 4 ve dnech 10. - 13. 6. 2015 pořádá krajský festival uměleckých projektů s mezinárodní účastí. Nenechte si ujít již 13. ročník Chebských dvorků!

Zahájení festivalu se koná 10. 6. v 19 hodin v rokli u divadla, ul. Obrněné brigády, Cheb.            

Chebské dvory, dvorky, zahrady, uličky a zákoutí se již potřinácté stanou centrem setkání umělců a příznivců umění. Výstavy, divadelní představení, koncerty, projekce, tvůrčí dílny pro malé i velké, prezentace nezávislých designerů, performance i přehlídku historických kostýmů nabídne návštěvníkům čtyřdenní festival.  Vystavuje více než  150 fotografů a výtvarníků, od čtvrtka do soboty můžete navštívit největší galerii pod širým nebem v historickém jádru města, které získalo titul Historické město roku 2014 !

Festivalu byl poskytnut finanční  příspěvek Města Chebu a Karlovarského kraje

Festivalu se zúčastní přes 150 vystavujících. První výstava bude otevřena již ve středu v 17.00.
Pražský výtvarník, malíř a sochař MICL představí průřez malířskou tvorbou výstavou Černé jaro.
Čtyřdenní program nabídne kabaretní revue mladých herců a muzikantů z Prahy  Olats Otesoc v čele s Marií Doležalovou a Janem Cinou, Dášu Vokatou  s Oldřichem Kaiserem, koncert písničkářky Stinky nebo  Chantal Poullain. Na velké scéně se vystřídají kapely Traband, Už jsme doma a divadlo Buchty a loutky ve společném projektu Pět ran do čepice, Vobezdud i Minikapela divadla UMSKUP.
Záznam varhanního koncertu Filipa Topola bude doprovázet výstavu věnovanou památce Filipa Topola a kapely Psí vojáci, mj. přispěla i fotografka Gabina Fárová.

V samostatném pořadu Krev na klávesách osobnost Filipa Topola představí František Stárek. Darina Alster a Jana Orlová budou aktérkami performance Živý oltář. Velkolepé představení „Alenka“ uvede divadlo Amanitas, je plánováno na páteční večer.  Podrobný program včetně festivalové mapky naleznete na webu www.chebske-dvorky.cz.

Kompletní program na www.chebske-dvorky.cz  www.galerie4.cz
Vstup zdarma

POZOR večerní představení za 100,- včetně sobotního odpoledne na  dv.č.11
Děti v doprovodu rodičů do 8 let a tělesně handicapovaní zdarma.