Festival Divadelní svět Brno 2015

17.10.2015 – 21.10.2015, 23:59

Národní divadlo Brno organizuje 6. ročník mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno, tentokrát s podtitulem „festival progresivního divadla“.

V exkluzivním podzimním termínu, od 17. do 21. října 2015, se na scénách Národního divadla Brno, Městského divadla, Centra experimentálního divadla a divadla Radost objeví ta nejzajímavější představení souborů z Německa, Anglie, Francie, Polska, Maďarska, Rakouska, Slovinska a Slovenska, ale i to nejlepší z českých scén.

Vstupenky na vybraná festivalová představení je možno zakoupit od 1. května na pokladnách všech spolupořádajících divadel, do konce června navíc se speciální 20% slevou.

Mezinárodní festival Divadelní svět Brno vstupuje v nadcházejícím šestém ročníku do nové etapy své existence.

Na jevištích Národního divadla Brno, Centra experimentálního divadla, Městského divadla Brno a Divadla Radost bude možné v průběhu pěti dní zhlédnout shakespearovskou klasiku, stejně jako inscenace velkého politického divadla, ale i vizuálně jedinečné hudebně-pohybové
kusy. Dramaturgie pamatuje také na rodiny s dětmi, pro něž jsou přichystána nevšední a hravá představení.

V pouhých pěti dnech bude moct divák zhlédnout více než dvacet představení nejrůznějších žánrů. V rámci doprovodného programu budou pro diváky připraveny tematické workshopy, hudební produkce, výstavy, odborné přednášky i neformální setkání „u kulatého stolu“.

Vstupenky na vybraná festivalová představení je možno zakoupit od 1. května na poklad-
nách všech spolupořádajících divadel, tedy Národního divadla Brno, Městského divadla, Cent-
ra experimentálního divadla a divadla Radost. Do konce června je pro diváky připravena speciál-
ní sleva na všechna festivalová představení, která bude možno zakoupit s 20% slevou.

Více informací o jednotlivých představeních a podrobný program naleznete na webových stránkách www.divadelnisvet.cz, které bu-
dou v nové verzi spuštěny přesně pět měsíců před zahájením festivalu.