Ekofestival Greenfest 2015

30.5.2015, 10:00 – 22:00

Již potřetí se 30. 5 .2015 od 10 hod. uskuteční v libereckých Lidových sadech ekofestival GREENFEST. Tento rok se mimo obvyklé eko – motivy, jakými jsou permakultura nebo energetická soběstačnost, program přednášek zaměří i na "žhavá témata" jako jsou např. lesní školky.

Cena vstupenky: 150 Kč

 Na své si přijdou i zájemci o přírodní stavitelství, kterým bude díky online telemostu umožněno načerpat zkušenosti z diskuze českých a zahraničních odborníků na stavění z konopí (Steve Allin).

Letošním hlavním tématem festivalu je "jídlo" a to samozřejmě znamená představení různých alternativních výživových směrů od veganství, makrobiotiky a syrové (raw) stravy až po možnost nejíst vůbec tzv. breathariánství. Zdravé dobroty ochutnáte také na prodejních stáncích festivalu, kde se představí různí lokální výrobci a řemeslníci.

Přednášky festivalu budou probíhat na několika pódiích, v zahradním atriu pak najdete nově bohatý doprovodný program. Zaposloucháte se do zvuku indického sitáru Jakuba Čapka nebo klasické kytary Dagmar Voňkové. Na své si přijdou také děti a hraví dospělí, vystoupí Divadlo DNO a jako hlavní chod se představí český hudební projekt, skupina Dva. Těšit se můžete i na netradiční módní přehlídku, kterou pro festival pořádá nezisková organizace Kedjom-Keku, která pomáhá při záchraně afrických horských lesů.

Děti mají na Greenfest vstup zdarma a čekají na ně různé tvořivé dílny a ukázky řemesel. Dospělí nad 15 let zaplatí letošní celodenní příspěvek na festival 150 Kč. Festival pořádá KPT z.s., za finanční podpory Ekofondu Statutárního města Liberec a Libereckého kraje a dalších sponzorů. Více informací najdete na www.greenfest.cz

Kde: Lidové sady 425/1, Liberec