Žižkov Sobě na Parukářce

11.6.2015, 16:00 – 17:00

Speciální open air vydání pravidelného koncertního večera EuroConnections opět nabídne spoustu muziky. Domácí kapely budou reprezentovat Voila! a Never Sol. Z Istambulu přijede elektronická kouzelnice Ah! Kosmos a španělská energická kapela Chotokoeu potěší milovníky Swingu, Ska, Reggae, Funku, Drum'N'Bass, Folk, E-Swingu.

Vstup zdarma!

Chybět nebude občerstvení ani turnaj v kubb. A pozor, začínáme už v 16:00. > KUBB je tradiční švédská hra pro celou rodinu. Pochází už z dob statečných Vikingů, kdy každá rodina měla za domem místo na zpracování dřeva. Několik polínek, klacíků a kapka představivosti daly vzniknout nové hře, která je opravdu pro každého a která si svou oblibu získala i v Čechách.

Chotokoeu ve Španělsku začínali původně v roce 2007 jako perkusionistické duo. Postupně se ale rozrostli v 7mi-členný galicijský band, který zvládne do naprosté harmonie sladit housle, saxofon, perkuse, kytary a vokály. V roce 2009 vyhráli hudební soutěž Galiza Crea, což jim otevřelo bránu do řady klubů a festivalů ve španělsku. Po 8mi letech vystupování po Evropě, si získali pověst vynikající živé kapely. Diváci s nadšením reagují na jejich rytmické skladby a energické show, ve kterých kombinují Swing, Balkan, Ska, Reggae, Funk i Drum'N'Bass, Folk. Jejich debutové album album Chotokoeu z roku 2013 bude mít letos v dubnu nástupce a nové skladby jako „Bye Byl“ pro nás byly dostatečným argumentem pozvat je na náš festival. Pokud se chcete pozitivně naladit, přijďte tančit na Parukářku s Chotokoeu.

Kapela VOILA! vznikla před čtyrmi lety, když slovenská zpěvačka Zdenka Trvalcová potkala v Praze akordeonistu Michala Mihoka. Nejdříve hráli francouzské chansony v netradičních úpravách. Později se začali věnovat vlastní tvorbě a v současném složení zpěv, akordeon, kytara , kontrabas a bicí natočili minulý rok své první album Décollage. Baví je různé hudební styly 20.století a jejich hudba se dá charakterizovat jako namixované retro složené z chansonu, swingu, vlivů world music, reggae, jazzu, twistu, hip hopu i popu.

Never Sol na sebe poprvé upozornila písničkou Lay Down z filmu Ve stínu. Na podzim 2013 vydala v produkci Jana P. Muchowa ceněný debut Under Quiet, který si právem získal nadšené přijetí odborné kritiky i fanoušků. Album zvířilo stojaté vody české hudby a zpěvačka získala řadu hudebních cen a nominací. Mezi nimi např. nominaci na hudební ceny Anděl, nominaci na cenu české hudební kritiky Apollo a 4. místo v anketě nejlepší deska roku podle portálu Musicserver.cz. Minulý rok uspěla v konkurzu RBMA a na podzim odjela reprezentovat Českou republiku do Japonska na prestižní měsíční workshop Red Bull Music Academy. V Tokiu na RBMA se Never Sol seznámila také s talentovanou hudebnicí Ah! Kosmos z Istambulu, která se také představí na letošním ročníku Žižkov Sobě.

Ah! Kosmos je umělecký pseudonym producentky Başak Günak z Istambulu. S Never Sol jí kromě účasti na poslední RBMA spojuje hudební talent, nadšení a smysl pro detail, o kterém přesvědčila i proslulý label Denovali. Po EP Flesh, které jí vyšlo v roce 2013, vydává letos v dubnu u Denovali records debutové album Bastards. Svojí dynamickou elektronickou tvorbu už stihla představit na festivalech Berlin CTM , Rock’n Coke, Venice ElectroFestival, Budapest Punkurica Festival nebo Piknik Elektronik v Belgii. Vedle živých vystoupení se věnuje skládání hudby pro současný tanec, divadlo, filmy a site- specific performance. V Praze jí uvidíme v doprovodu kytaristky Övünc Dan.