Koncert Mark Lanegan (USA) v brněnském klubu Fléda

16.8.2015, 20:00 – 23:59

Koncert sebevědomého rockového písničkáře, který svým barytonem okouzlil Kurta Cobaina i Queens Of The Stone Age.

Cena vstupenky: 489 Kč

Majitel jednoho z nejslavnějších chrapláků na světě vám naservíruje své osobité pojetí blues a poškádlí zajeté klišé rockových tradic.
Padesátiletý rockový bard dorazí 16. srpna na Flédu, aby zde předvedl svůj uhrančivě chraplavý baryton a hudební zdatnost prověřenou urputnou dřinou a léty působení na výsluní světové scény. Výrazná osobnost a nekompromisní písničkář má za sebou téměř vše, čeho lze na hudební scéně dosáhnout a co lze na drsné rockové scéně zažít.
Mark Lanegan začal svou hudební cestu na konci 80. let s Kurtem Cobainem v garážové blues grunge kapele “The Jury,”. Po vzniku společného songu „Where Did You Sleep Last Night", který pak provázel Cobaina i Lanegana po celou dobu jejich hudebního života, se Lanegan vydal na sólovou dráhu. Jak sám Lanegan později přiznal, jeho sólová dráha vznikla částečně i z prachu a demoverzí nekonečných garážových sessions s Cobainem.
Kromě sólových desek Lanegan svým charismatickým hlasem a rázným přístupem k rytmice přispěl i do řady kolektivních projektů. Objevil se na více jak padesáti albech svých kolegů a má za sebou bezpočet spoluprací.

V raných 90. letech byl členem grungeové skupinu Screaming Trees, se kterou vydali dohromady sedm alb. V roce 2000 se s bandem rozešli a Lanegan kromě sólové dráhy zakotvil jako stálým člen v kapele Queens of the Stone Age. Mimo to působil i v energické rockové skupině Gutter Twins, se kterou si vyzkoušel live turné v hlasité elektrické i tišší akustické podobě. Na několika koncertech doprovázel i Nicka Cavea. Zkrátka, koncert této osobnosti rozhodně nechcete propásnout:)

PŘEDPRODEJ:
SM STICKET.cz
Jak říkají kolegové z radia Wave „Laneganovi je nutné se plně odevzdat – jedině tak si člověk uvědomí, že zatímco současný pop už nedělá rozdíl mezi mužem a ženou, skutečná hudba nepotřebuje berličku teatrality a vyžaduje „jenom“ soustředěný poslech.“