Avon Pochod 2015 v Přerově

24.5.2015

24.5. se v Přerově uskuteční již třetí ročník AVON Pochodu. Díky lidské solidaritě se každoročně koná růžový AVON Pochod, kterého se účastní miliony lidí ve více než 58 zemích světa na důkaz podpory ženám s rakovinou prsu.

Myšlenka podporovat projekty boje proti rakovině prsu vznikla v mateřské firmě Avon v USA v roce 1992, kdy byl založen Fond pro zdraví žen. Úsilím tohoto fondu je kromě jiného podporovat i boj proti rakovině prsu.

Avon Cosmetics v České Republice bojuje již 18. rokem proti rakovině prsu v rámci iniciativy Avon proti rakovině prsu. Do celosvětového projektu se firma zapojila v roce 1997 prodejem produktů s růžovou stužkou, které prodávají Avon Ladies a Avon Gentlemeni bez nároku na provizi. Za dobu fungování projektu se podařilo na prevenci, podporu nemocných žen a další výzkum nemoci předat již 82 milionů korun.

První Avon Pochod proti rakovině prsu se uskutečnil v roce 2001. Od té doby se stal pravidelnou akcí, která láká slavné osobnosti i média, ale hlavně díky němu Avon pomáhá zachraňovat životy žen po celé České republice, motivuje je k prevenci a přivádí ženy na pravidelné kontroly do screeningových center.

Do projektu se zapojila celá řada známých osobností jako Monika Absolonová, Simona Stašová, Mahulena Bočanová, Gábina Partyšová, Ivana Gottová, Kateřina Brožová, Olga Šípková, Tonya Graves a Iva Pazderková. V minulosti se pochodu zúčastnili také Lucie Borhyová, Dara Rolinc, Aňa Geislerová, Táňa Vilhelmová, Lenka Termerová, Martha Issová, Tereza Brodská, Betka Stanková, Taťána Kovaříková, David Deyl či Daniela Peštová.

Více informací najdete na www.zdravaprsa.cz