MHF Český Krumlov 2015 - Moravská filharmonie Olomouc, Manuel Hernández-Silva

18.7.2015, 19:30 – 23:59

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov je reprezentativní letní přehlídkou světové hudební kultury a jejích nejnovějších trendů, s širokým rozpětím hudby od 15. až po 21. století, představující významné tuzemské a zahraniční umělce.

Cena vstupenky: od 145 Kč

Manuel Hernández-Silva

Manuel Hernández-Silva absolvoval studium na Konzervatoři města Vídně s vyznamenáním pod vedením profesorů Reinharda Schwarze a George Marka. V posledním roce studií byly jeho dirigentské kvality oceněny v soutěži Forum Jünger Künstler pořádané Vídeňským komorním orchestrem. První cenu obdržel za dirigování právě tohoto orchestru ve vídeňském koncertním sále Konzerthaus. Jako dirigent působí na významných mezinárodních festivalech a pravidelně hostuje se zahraničními orchestry. Během své kariéry zaujímal post vrchního dirigenta Córdobského orchestru a pět let jako hlavní hostující dirigent úzce spolupracoval s Orchestrem Simóna Bolívara z Caracasu. V současné době je šéfdirigentem a uměleckým ředitelem Filharmonického orchestru města Malagy a hudebním ředitelem Andaluského mládežnického orchestru. Maestro Hernández Silva se věnuje také pedagogické činnosti, přednáší po celém světě a navštěvuje konference. V průběhu své kariéry si díky svým kvalitám získal uznání hudebníků, s kterými spolupracoval, publika i odborné kritiky. 

Moravská filharmonie Olomouc

Moravská filharmonie Olomouc patří k předním a nejstarším symfonickým orchestrům v České republice. Sídlí v Olomouci, v historické metropoli Moravy. V čele Moravské filharmonie stály významné osobnosti české hudební kultury, za jejím dirigentským pultem se střídali přední světoví dirigenti, např. O. Klemperer, A. Janson, Lord Yehudi Menuhin, V. Neumann, L. Pešek a další. Jejími hosty byli významní instrumentalisté, např. S. Richter, I. Oistrach, G. Kremer, S. Ishikawa, J. Carreras, a mnoho dalších. Za více než 50 let svého působení si Moravská filharmonie vytvořila mimořádně rozsáhlý a rozmanitý repertoár. Orchestr věnuje pozornost velkým tvůrcům světové hudby 19. a 20. století i klasikům české národní hudební kultury. Moravská filharmonie intenzívně propaguje soudobou českou i světovou hudební tvorbu, o čemž svědčí, že již premiérovala více než 250 novinek. V poslední době se Moravská filharmonie specializuje na CD nahrávky hudby soudobých autorů.

www.festivalkrumlov.cz