Fresh Festival Praha 2015

6.6.2015 – 7.6.2015, 23:59

Gurmánský festival dobrého jídla a pití. TOP restaurace, pivovary a minipivovary, vinařství, delikatesy. Kuchařské show známých osobností.

Cena vstupenky: 100 Kč

Apetit Festival přichází do Prahy pod novým názvem FRESH Festival. Nabídne i hadí maso!
Apetit Festival je teď FRESH! Tak zní letošní motto oblíbeného kulinářského festivalu, který v Praze poprvé přinese možnost ochutnat skvělou gastronomii nejen z hlavního města. Oficiálním spolupořadatelem akce se od letošního roku stala televize Prima, a tak se původní název Apetit Festival změnil podle kulinářské značky televize na FRESH Festival. V Praze se velká kulinářská show odehraje od soboty 6. do neděle 7. června 2015, hlavní program se uskuteční v Letenských sadech na Letné.
FRESH Festival letos slibuje jedinečné gastronomické zážitky a také celou řadu osobností spojených se špičkovým jídlem. Přijďte se podívat na skvělé kuchařské show a naučte se vařit s nejlepšími kuchaři České republiky, kteří přímo z pódia budou vést kulinářské workshopy. V Praze své umění ukáže ´zlý šéf´ Zdeněk Pohlreich, slovenský kuchařský mág, který mimo jiné působil jako zástupce šéfkuchaře v restauraci Jamieho Olivera, Marcel Ihnačák nebo Jiří Štift, vyhlášený šéfkuchař známý z televizní soutěže MasterChef. Chybět nebude ani Roman Paulus, Ivan Vodochodský, Riccardo Lucque či expert na molekulární kuchyni a extrémní catering Petr Koukolíček.
Tím výčet známých tváří nekončí. FRESH Festival bude mít i druhé pódium, na kterém se v metropoli představí také Veronika Koko Kokešová, Karolína z TV Prima, Markéta Hrubešová, Petr Havlíček a Petr Ocknecht, který bude vařit z hmyzu. Chybět zde nebude ani Zdeněk Pohlreich a Marcel Ihnačák. Pro čtyři vybrané návštěvníky budou připravené plně vybavené kuchyně, ingredience, nádobí a vše potřebné… Pod vedením známých osobností budou pokrmy vařit naživo společně s ním.
Součástí festivalu je soutěž o titul restaurace FRESH Festivalu, které se zúčastní 20 TOP restaurací hlavního města se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu pak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček zde bude mít hned dvě restaurace.
V jedné z nich se budou podávat extrémní pochutiny – krajta královská, krokodýl, žáby, maso ze zebry. Druhá pak představí molekulární gastronomii. V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu, Veronika KOKO Kokešová ve spolupráci s restaurací Tamarind Tree představí svoje chilli menu.
Soutěže o pivo FRESH Festivalu se zúčastní dvě desítky pivovarů a minipivovarů. Chuťové buňky milovníků vína zase uspokojí desítka vinařství.
V sobotu 6. června bude program probíhat od 10 do 21 hodin a v neděli 7. června od 10 do 18:00 hodin (vstupné po oba dny je 100,-Kč).