Festival Pojď dál - slaňování Nuselského mostu, box, Vlatava a The Tap Tap

1.5.2015, 11:00 – 18:00

The Tap Tap zvou na prvního máje na třetí ročník bezbariérového festivalu Pojď dál. Pátek 1. 5. 2013 od 11:00 Nuselský most – 18:00 – Jedličkův ústav, Vyšehrad. Hrát bude legendární Vltava, Tam Tam Batucada a The Tap Tap.

Třetí ročník festivalu Pojď dál, který vznikl před třemi lety ke stému výročí založení Jedličkova ústavu a škol, začíná již tradičně první květnový den v parku Folimanka v Nuslích a na Vyšehradě.

Festival nabízí jedinečnou možnost slanit na invalidním vozíku Nuselský most, jež patří k nejvyšším mostům u nás, a zkusit tak na vlastní kůži pocit, kdy se musíte absolutně spolehnout na jiného člověka. Tedy pocit, který někteří hendikepovaní zažívají den co den.

“Pro uklidnění všech zájemců - Nuselský most jsme takto slaňovali už minulý rok a nikomu se nic nestalo.… Slaňování na atestované výbavě zajišťují profesionální horolezci. I když úplně všední zážitek to není ani pro trénované sportovce. Například Lucie Výborná, která se adrenalinovým aktivitám běžně věnuje tuto zkušenost popsala jako mimořádný zážitek,” přibližuje průběh akce kapelník The Tap Tap Šimon Ornest. Slaňování pro zájemce z řad veřejnosti bude probíhat zhruba od 13:30 do 15:00. Před začátkem druhé části programu předají zástupci firmy Ford Motor Company kapele The Tap Tap nový osobní vůz Ford Connect se speciální úpravou pro přepravu cestujícího na mechanickém, nebo elektrickém invalidním vozíku.

Druhá část sportovního programu festivalu se bude věnovat boxu vozíčkářů. V prostorách pod Nuselským mostem vznikne sportovní zóna a boxerský ring. Divákům se představí naši nejlepší hendikepovaní boxeři, kteří trénují pod vedením Terezie Krejbychové. Podpořit  a utkat se s kolegy  s hendikepem přijdou dva z našich nejlepších profesionálních boxerů, stříbrný olympionik Rudolf Kraj a evropský šampion Lukáš Konečný. Spolu s nimi přijde I vycházející hvězda ženského profesionálního boxu Fabiana Bytygi.

Mimo boxerský ring proběhnou ukázky paralympijských sportů a bude k dispozici i bohatá nabídka občerstvení. Hudební doprovod k adrenalinovým aktivitám zajistí bubenické uskupení Tap Tam Batucada pod vedením Miloše Vacíka.

V 15:00 se veškeré dění přesune veselým prvomájovým průvodem k budově škol Jedličkova ústavu, kde bude návštěvníkům představen nový bezbariérový autobus, pořízený z veřejné sbírky Nadace Jedličkova ústavu. Zde proběhne hudební část festivalu, kde jako první vystoupí legendární kapela Vltava a následně vystoupí se svým koncertnm programem skupina The Tap Tap a jejich hosté. Vstupné je dobrovolné a celý výtěžek bude využit ve prospěch sbírky na dostavbu Jedličkova ústavu a škol (www.sbirkajus.cz).

Více informací na www.thetaptap.cz