Festival Osamělých písničkářů

17.4.2015, 16:30 – 18.4.2015, 23:59

„Písnička není zboží, písnička není hluk, není to reklama na to, abyste si koupili desku... Písnička je tradiční umělecký žánr, který existoval před příchodem hudebního průmyslu a bude existovat i po něm...“

Cena vstupenky: den 200, celé 300 Kč

Volné sdružení Osamělých písničkářů celoročně pořádá pravidelné koncertní večery na scéně Unijazzu v Kaštanu. Vrcholem řady vystoupení je jarní Festival Osamělých písničkářů, který se letos koná již potřinácté.

I letos vystoupí 25 účinkujících: Jan Burian, Michal Bystrov, Caine-Mi, Jiří Dědeček, Karel Diepold, Daniel Fikejz, Tvrdý/Havelka, Zuzana Homolová, Jan Jeřábek, Kittchen, Jiří Konvrzek, Martin Kyšperský, Petr Linhart, Marka Míková, Tamara Nathová, Terezie Palková, Filip Pýcha, Adam Rut, Přemysl Rut, Jiří Smrž, Jana Šteflíčková, Martina Trchová, Petr Váša, Karel Vepřek, Dáša Voňková-Andrtová Stejně jako loni zůstane pořadí jednotlivých koncertů utajeno, v týdnu před festivalem se pouze upřesní, jaký den jednotliví písničkáři vystoupí. Přáním zakladatele Osamělých písničkářů Jana Buriana totiž nadále zůstává, aby hosté nepřicházeli na jednotlivá jména, ale vychutnali si atmosféru celého festivalu.