Muzikál Pomáda - nestárnoucí love story v Divadle Kalich

9.6.2017, 19:00 – 11.6.2017, 14:30

Praha se připojuje k celosvětovým oslavám 40. výročí premiéry legendárního amerického muzikálu Pomáda na newyorské Broadwayi jeho novým nastudováním v Divadle Kalich.

Muzikál Pomáda - nestárnoucí love story v Divadle Kalich
  • Adresa:
    Jungmannova 22/9
    Praha 1 110 00

PRO VELKÝ ÚSPĚCH PRODLOUŽENO UVÁDĚNÍ V DIVADLE KALICH !

Pro malé děti k dispozici polštářky na sedadla.

OSOBY A OBSAZENÍ

Danny - Jan Kříž, Roman Tomeš, Přemysl Pálek
Sandy - Nela Pocisková, Kateřina Steinerová, Veronika Gidová
Kenickie - Tomáš Savka, Petr Novotný
Rizzo - Michaela Tomešová, Markéta Procházková
Doody - Tomáš Löbl, David Gránský
Frenchy - Nina Horáková, Marie Křížová
Roger - Juraj Bernáth, Michal Pleskot
Marty - Veronika Veselá, Veronika Bošjaková
Sonny - Petr Šudoma, Peter Veslár
Jane - Ivana Korolová, Kateřina Herčíková
Eugene - Martin Bačkovský, Jan Tenkrát
Patty - Kateřina Šildová, Charlotte Doubravová
V. Fontaine / J. Casino - Zbyněk Fric, Jan Kříž

Režie a choreografie: Ján Ďurovčík
překlad: Adam Novák
české písňové texty: Eduard Krečmar
aranžmá, hudební režie: Miroslav Vydlák
scéna: Martin Černý
kostýmy: Zuzana Straková
pěvecké nastudování: L´ubo Dolný

CENA THÁLIE 2012 PRO JANA KŘÍŽE ZA MIMOŘÁDNÝ VÝKON V ROLI DANNYHO ZUKA!

Pomáda patří mezi nejdéle uváděné tituly v muzikálové historii. Získala celkem 7 nominací na Tony Awards (divadelní verze Oscarů) a zhlédlo ji více než 5 miliónů diváků v různých koutech planety, byla přeložena do 37 jazyků. Divácké rekordy ve všech zemích trhala také její filmová verze s Johnem Travoltou a Olivií Newton – John v hlavních rolích.

Pomáda v Divadle Kalich v režii respektovaného choreografa a režiséra Jána Ďurovčík (Robin Hood, Osmý světadíl) slibuje efektní taneční show plnou nestárnoucích hitů, energie, romantiky, humoru a dech beroucích výkonů.

Klidně podlehněte nakažlivé chuti do života, hoďte starosti za hlavu a vraťte se zpátky do časů, kdy se vše podstatné odehrávalo na tanečním parketu. Už první pecka vám rozproudí krev v žilách… Pomáda je zkrátka klasika, která nezklame.

Rok Pomády!

40. výročí premiéry této muzikálové legendy na newyorské Broadwayi si připomíná celý svět. Nová nastudování v tomto roce hlásí vedle Divadla Kalich dalších  27 produkcí ze čtyř kontinentů - z Evropy, Ameriky, Asie i Afriky.

„V průběhu celého roku 2012 je  Pomáda vedle České republiky uváděna také v Kanadě, USA, Mexiku, Brazílii, Argentině, Chile, Itálii, Rakousku, Švýcarsku, Německu, Dánsku, Norsku, Švédsku, Finsku, Velké Británii, Irsku, Francii, Španělsku, Portugalsku, Estonsku, Polsku, Libanonu, Izraeli, Singapuru, Jižní Koreji, Malajsii a Jihoafrické republice,“ vypočítává právní zástupce autorů muzikálu Ronald S. Taft.

Recenze na pražskou inscenaci muzikálu Pomáda v Divadle Kalich:

http://www.musical.cz/recenze-reportaze/muzikal-pomada-divadlo-kalich-2012-recenze/

http://www.kulturniservispuls.cz/divadlo-a-muzikal/1605-muzikal-pomada-durovcik-vybral-tu-partu-spravnou

http://www.denik.cz/divadlo/pomada-v-kalichu-slavi-uspech-nadsene-provedeni-hercu-ji-dava-naboj-20120912.html

http://www.studentpoint.cz/53-divadlo/8589-muzikal-pomada-srsi-energii-a-vykony-mladych-talentu

http://www.musical-opereta.cz/prazska-pomada-letni-laska-ovladla-divadlo-kalich-

http://www.musical.cz/recenze-reportaze/jan-kriz-a-veronika-gidova-v-hlavnich-rolich-muzikalu-pomada/

http://www.informuji.cz/clanky/2893-muzikal-pomada-srsi-energii-a-dobrou-naladou/

Rozhovor s producentem a ředitelem Divadla Kalich Michalem Kocourkem

Za bezmála 13letou historii Divadla Kalich jste vyprodukoval celkem 9 původních českých muzikálů, Pomáda je váš první licenční titul. Proč jste se rozhodl právě pro ni?

Některé z  původních muzikálových titulů Divadla Kalich se velmi výrazně prosadily v zahraničí, a tak není divu, že po 13 letech fungování divadla máme zájem zkusit také opačný úkol a přivést na naše jeviště světový muzikál. Pomáda nám vyšla jako ideální volba s ohledem na aktuální náladu diváků, jejich chuť se na muzikálu především bavit a také s ohledem na strukturu současné muzikálové nabídky v Praze, v níž takový titul chybí. Velkou roli samozřejmě sehrál fakt, že jsem věděl, že mám v Jánu Ďurovčíkovi ideálního choreografa i režiséra, jenž nastuduje  tak náročnou taneční show na úrovni plně srovnatelné s dalšími světovými produkcemi. A letošní čtyřicetiny Pomády plus pětatřicet let od filmové premiéry, které si připomeneme příští rok, byly atraktivní třešničkou na dortu.

Vzpomenete si, kdy jste poprvé viděl Pomádu?

Velice dobře. Pomáda mě zasáhla v době, kdy jsem studoval na konzervatoři. Chodili jsme na ni do kina Květen, ten film jsem viděl určitě víckrát než třicetkrát. U nás na škole se stalo trendem žít jako v Pomádě: pokoušeli jsme se oblékat jako John Travolta, všichni jsme toužili po jeho kožené bundě s nápisem T-Birds, zkoušeli jsme napodobovat jeho chůzi. Hodně nás to tenkrát pohltilo. (smích)

Neměl jste obavy, že se u nás třeba nenajde dost talentů na tak náročný  titul?

Toho jsem se vůbec nebál. Pomáda je o mladých lidech a my jsme si na našich muzikálech Robin Hood i Osmý světadíl ověřili, že tu je mnoho mladých talentů všestranného zaměření, které je pro opravdu kvalitní muzikálovou produkci nezbytné.  Do představení přinesou nejen suverénní pěvecké, taneční i herecké výkony, ale také energii a nakažlivou chuť předvést na jevišti ze sebe to nejlepší. Přesně to od nich divák očekává, přesně za takovým zážitkem na muzikál přijde. Ostatně i čerstvé výsledky konkurzů na Pomádu mi daly za pravdu. Už teď jsem si jistý, že sestavíme minimálně tak silné obsazení jako na našem zatím posledním muzikálu Osmý světadíl. Ne – li silnější.

Zmínil jste jméno Jána Ďurovčík. Pomáda je vaší třetí spoluprací. Čeho si na ní nejvíce ceníte?

Jánovy absolutní profesionality, připravenosti i vztahu, který jsme si vybudovali. Myslím, že máme společný cit pro věc, razíme společný směr. Oba máme chuť do práce a oba chceme inscenaci přivést k co nejlepšímu výsledku. To také vyžadujeme od všech, kteří se našich představení účastní.  Přijďte se podívat od 6. září, zda se nám to i tentokrát podařilo.