Koncert Irie Révoltés v pražské Roxy

4.10.2015

Irie Révoltés se s novou deskou vrací do Prahy! Už teď je tedy jasné, že stesk po prázdninách se bude nejlépe zahánět 4. října v Roxy! Pište si do kalendářů.

Cena vstupenky: od 540 Kč

Jak dobře víte, Irie Révoltés to umějí rozjet jako málokdo. Jejich fúze ska, hip-hopu, reggae, d’n’b, dancehallu a punku naživo zaručuje zážitek, na který se dlouho vzpomíná, jak mohou potvrdit všichni, kdo je viděli na jejich předchozím vystoupení v Praze nebo na desátém ročníku festivalu Mighty Sounds. Po desce Allez z toku 2013 Irie veškeré síly napínají k vydání desky nové a podle toho, jak se na tour s jejím vydáním spojené chystají, se máme na co těšit.

Irie Révoltés je devítičlenná německá hudební skupina pocházející z Heidelbergu. Název Irie Révoltés by se dal volně přeložit jako šťastní vzbouřenci. Slovo irie pochází z jamajské verze kreolštiny zvané patois a znamená pozitivní, šťastný, svobodný. Révoltés je francouzské slovo označující vzbouřence, povstalce. Irie Révoltés zpívají zejména ve francouzštině a němčině, ale také v angličtině a španělštině. Ve svých textech vystupují proti diskriminaci, sexismu, šovinismu nebo rasismu. V jejich tvorbě se prolínají různé hudební žánry: reggae, dancehall, hip hop, ska nebo i punk.

Irie Révoltés - Allez