Terapie tancem na Šumavě

25.4.2015 – 26.4.2015, 23:59

V Nebespánu v Kašperských Horách si 25. až 26. dubna užijete víkend plný příjemného pohybu – ráno můžete začít jógou nebo pilates, na lekci fyzioterapie dopřejete odpočinku vašim bolavým zádům, ale především si můžete vyzkoušet zcela unikátní terapii tancem!

Terapie tancem na Šumavě

Největším lákadlem tohoto odpočinkového víkendu v Kašperských horách je unikátní terapie tancem, kterou tady pravidelně pořádají. A co je její podstatou? Během života prožíváme různé emoce. Některé mohou být až příliš bolestivé a proto je potlačíme, odmítneme je poznat a prožít. Ony ale bohužel nezmizí. Zůstávají v našich srdcích, jsou uchovány v našem těle, v naší duši. Ubírají nám energii a zaplňují naše srdce, až už není další prostor pro nové emoce. „Pohyb a jeho nepřirozenější část – tanec, je cesta k otevření těchto emocí, protože se jeho prostřednictvím uvolníme a vyčistíme,“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách. Jediná cesta, jak být svobodní, a ne pouze na chvíli, je prožít tyto emoce, najít se a udělat první malý krok ke změně. „Při tanci můžete vyjádřit smutek, bolest, štěstí i nadšení, které se nedají vyjádřit slovy. Naše tělo má svůj vlastní jazyk, jazyk tance. Nelže, neoklamete ho. Zkuste to a nebudete litovat,“ doporučuje Sabina Kmecová s tím, že v tento víkend v Nebespánu navíc uděláte také něco pro své zdraví i z hlediska stravy. Názorně vám tady předvedou, že co je zdravé, může být také dobré a vy si pochutnáte na dobrotách nejen od farmářů, ale i na nejrůznějších domácích lahůdkách, které vyrábějí přímo v Nebespánu.

K celkové pohodě přispěje určitě i krásné prostředí francouzské kavárny (dětem je k dispozici velká herna a zahrada s mnoha atrakcemi) a především nespoutaná šumavská příroda v okolí.