VLASTA REDL s kapelou vystoupí v rámci jarní tour v pražském kině Lucerna

26.4.2015, 19:30 – 27.4.2015, 21:30

Moravský multiinstrumentalista, zpěvák, textař a skladatel Vlasta Redl, který ve své tvorbě dokáže osobitě skloubit rock, bigbít, folk i lidovou hudbu vyráží na jarní tour. Tato jedinečná osobnost české hudební scény se veřejnosti po delší odmlce představí v neděli 26. dubna v pražském kině Lucerna s repertoárem obsahujícím jak současnou, tak dřívější tvorbu.

Cena vstupenky: 400, 490 Kč

Redlova hudební kariéra začala jeho působením ve skupině AG Flek. S touto formací vydal několik velmi úspěšných alb. Mezi ty nejznámější patří album Tramtárie, na kterém s AG Flekem pracovali také Radek Pasrtňák a Richard Kroczek ml. Ti se později osamostatnili a založili skupinu Buty. Redl často spolupracoval také s hudební formací Hradišťan, se kterou vydal album AG Flek & Hradišťan, které bylo oceněno zlatou deskou, a to díky výbornému propojení lidové hudby s hudbou bigbítovou. Mezi Redlovy nejznámější písně patří skladby Bože můj, Dvakrát, Sbohem galánečko, A te Rehratice a další. Redlovo jméno je spojeno také s hudebními projekty Každý den jinak, Naše nová kapela nebo skupinou Fleret.

Vlasta Redl vyráží na jarní tour ze svého statku Tramtárie v Kobeřicích u Brna na úpatí Ždánického lesa, a to v sestavě pod krycím názvem Východní konference, nebo též Orient Expres se slovensko-maďarskou obranou (Gašpar, Buntaj) moravskou ofenzivní zálohou (Morávek, Nedorost) a slezsko-valašskou útočnou linií (Žáček, Redl). Podle slov trenéra je tým po zimní pauze odpočatý a fyzicky i takticky dobře připravený a pokusí se odvézt si z nadcházejících bojů o přízeň publika maximální možný počet bodů. Posluchači se mohou těšit na Vlastu Redla s kapelou na pražském koncertě v kině Lucerna.