Škola hrou: Do Muzea Grévin za 50 korun!

28.3.2015 – 29.3.2015, 23:59

Dárek ke Dni učitelů zpřístupní interaktivní výuku širšímu okruhu pedagogů.

Moderní metody výuky se často vracejí ke Komenskému Škola hrou a multimediálně propojují edukaci a zábavu. Interaktivní muzeum voskových figurín Grévin Praha v Celetné ulici přichystalo dárek k sobotnímu Dni učitelů: Pedagogové a jejich rodiny, kteří navštíví muzeum o víkendu 28. a 29. března 2015, zaplatí za vstup pouze padesát korun za osobu, děti do 6 let mají vstup zdarma. Cílem akce je představit učitelům unikátní vzdělávací program určený pro výuku historie a literatury, jehož obliba mezi školami prudce narůstá.
 
Muzeum Grévin není jen místo zábavy, ale nabízí i speciální vzdělávací program pro školy. „Žáci získávají kvalitní historické a literární informace v sugestivní atmosféře mezi figurínami osobností, jež se téměř neliší od originálu. Interaktivní a multimediální prostředí je přesně to, co musí moderní výuka využívat, aby pozornost žáků upoutala,“ tvrdí Daniela Pedret, ředitelka pro marketing a komunikaci.

Po celou dobu víkendové akce bude pedagogům k dispozici kvalifikovaný průvodce, který představí výukové programy Muzea Grévin pro žáky základních a středních škol. Stejný doprovod s výkladem pak mají k dispozici školní skupiny, které výukových programů využívají.

Muzeum Grévin nabízí tři tematické vzdělávací okruhy – návštěvníci se seznámí se zajímavostmi z oblasti literatury, historie a občanské výchovy. Stylizované scény se setkávají s nevšedním zájmem nejen mezi pedagogy, ale hlavně mezi jejich žáky a studenty. Prohlídka zpravidla trvá 60 až 90 minut, není však časově omezená. „Žáci byli z výuky v Muzeu Grévin nadšeni, takový zájem o historii jsem u nich ještě nezažil. Pozornost to vzbudilo i u kolegů, s jedním chystáme pro další třídu okruh literární,“ tvrdí Mgr. Tomáš Rampír, který učí dějepis a občanku na Základní škole v Libčicích nad Vltavou.

Návštěvu Muzea Grévin využilo doposud k výuce téměř 150 učitelů dějepisu, občanské výchovy nebo literatury. Je to lepší než multimediální výuka. Můžete se postavit vedle „Otce vlasti“ Karla IV a dokonce je možné si na něj sáhnout. Stejně tak si děti nejen lépe pamatují fakta o Svatém Václavovi, Marii Terezii, Bohumilu Hrabalovi, Franzi Kafkovi, Mistru Janu Husovi nebo T. G. Masarykovi.

„Naši průvodci se zaměřují zejména na zajímavé a ne zcela známé informace, spojené s jednotlivými osobnostmi v našem muzeu. Školní výuku nechceme suplovat, ale doplnit a vzbudit o ni zájem,“ vysvětluje Daniela Pedret.

Během víkendové akce se učitelé na pokladně muzea prokáží razítkem nebo potvrzením školy, ve které učí. Zvýhodněná nabídka platí maximálně pro čtyři osoby.

Akce ke Dni učitelů: 28. - 29. března
Grévin Praha, Celetná 15, Praha 1
Otevírací doba: sobota a neděle 10.00 – 19.00