Festival Apríles v Praze 2015

25.4.2015

Apríles je jednodenní multižánrový festival pořádaný studenty Arts Managementu VŠE v Praze, který původně vznikl jako praktická seminární práce. Studenti se z ní rozhodli po prvním provedení vytvořit dlouhodobě udržitelný projekt a nyní slouží již pátým rokem k rozvoji praxe v oblasti kulturního managementu. Jedná se o spojení hudebních vystoupení s doprovodnými akcemi a workshopy, a to vždy zaměřenými na určitý žánr či téma.

V brzkých odpoledních hodinách se začíná např. promítáním tematického dokumentu, výstavou, besedou či vycházkou, později následuje hudební produkce, která se skládá zejména ze studentských kapel, pohybujících se na klubové scéně.

Od začátku našeho působení na Praze 3 v roce 2014 se rovněž snažíme o navázání na místní specifickou kulturu Žižkova a o spolupráci se subjekty sídlícími či působícími na Žižkově a jeho blízkém okolí. Vytváříme tak specifický lokální festival jak pro rezidenty, tak návštěvníky této neobyčejné pražské čtvrti.

Celý projekt je neziskový, přístupný zdarma a dostupný tak všem zájemcům o jakoukoli oblast zaměření festivalu. Snažíme se, aby Apríles jako každoročně první pražský open-air festival nezapadl, udržel si svou jedinečnou tvář, prohloubil dobré jméno v myslích mladých lidí a aby stále přinášel něco nového, co zájemce o festival nepřestane oslovovat.

 Festival je spolupořádán studentským spolkem Studenti pro VŠE, který se věnuje podpoře sounáležitosti studentů s univerzitou prostřednictvím kulturních událostí a meziuniverzitní spoluprací. Studentům VŠE nabízí možnost se realizovat prostřednictvím různorodých projektů, stejně tak čerpat nové zkušenosti a uplatňovat dosažené znalosti do praxe.

Více informací o festivalu najdete na www.apriles.cz