Ničení ticha vol. 2

27.2.2015, 19:00 – 28.2.2015, 1:00

Jedná o akci, která má rozproudit zlínskou kulturu a to jak po hudební, ale i výtvarné stránce. Tentokrát v LOFTu, pátek 27.2.2015.

Cena vstupenky: 100  Kč

 Letos zlínské ticho ničit budou: 

Brněnsko-pražské experimentální, existenciální duo, které tvoří folkař, básník, hudební a zvukový anarchista. Z poslechu jejich tvorby lze vidět, že kluci sledují a studují ostrovní alternativní scénu a okoukané postupy se s úspěchem snaží našroubovat do svých dech-beroucích básní. Sugestivní zhudebněná poezie takřka nikdy nezabředne do patosu.

Sky To Speak jsou původně projektem stavějícím na kombinaci zasněné elektroniky Matěje Kotoučka se surrealistickými kolážemi obskurních filmů a found footage Ondřeje Synáčka. Postupně se zvuk kapely zkoncentroval od introvertních zvukových krajin směrem k výraznější hře s kontrasty či oživující zvukové neomalenosti, a intenzitě postavené na rytmických strukturách poháněných bubny Erika Netušila (Superego Kid, Nachttante). V současnosti Sky To Speak vystupují jako dvojice Kotouček/Netušil, zatímco třetí člen dočasně supportuje tvrobu na dálku z opačné strany severní polokoule. Dále bude probíhat: Vernisáž kreseb K.Š. od 19h Afterparty, kde zahraje Selector Mox

kde: Třída Tomáše Bati 190, Zlín 760 01