Kino Aero slaví sedmnáct let

30.1.2015, 19:00 – 23:59

Pražské kino Aero zve diváky na večírek, na kterém oslaví nejen sedmnáct let své novodobé existence. Během večera převezme tým kina, do kterého loni dorazilo nejvíce diváků za posledních 10 let, prestižní cenu Entrepreneur of the Year z rukou zástupců organizace Europa Cinemas.

Asociace, která sdružuje 1182 kin programově zaměřených na evropskou kinematografii, oceňuje tým Aera, spřátelených kin a potažmo distribuční společnosti Aerofilms „za práci při provozování kina i distribuční společnosti, a zároveň za zásadní přispění k oběhu a propagaci evropských filmů.“ V duchu místních tradic se bude slavit také nevšedním filmovým zážitkem: pro diváky je připravena exkluzivní předpremiéra snímku Pestrobarvec petrklíčový. „Rok před dosažením plnoletosti je Aero v rozletu a skoro nezlobí. Se svými diváky si vybudovalo hezký vztah, z čehož máme velkou radost,“ říká zástupce kina Ivo Andrle.

„Samozřejmě nás také těší, že si této stále rostoucí vzájemné přízně všimli v Europa Cinemas a usoudili, že si zaslouží cenu. Patří celé širší komunitě, která se kolem Aera během let vytvořila. Vždyť z té prvotní energie vložené do Aera dodnes čerpají další navazující projekty – spřátelená kina Světozor, Oko, hradecký Central či brněnská Scala, distribuční společnost Aerofilms nebo třeba vzdělávací projekt Aeroškola. No a hlavně jsme rádi, že si narozeniny můžeme užít s filmem, který se nepodobá ničemu, co jsme v poslední době viděli.“

Příběh vědkyně a sběratelky motýlů Cynthie a její mladší milenky, se kterou se na chátrajícím šlechtickém sídle oddávají sadomasochistickým hrátkám, mohou diváci zhlédnout deset týdnů před distribuční premiérou. Cinefilní lahůdka se vyznačuje podmanivou erotickou atmosférou, výraznou hudební složkou a odkazy na sexploatační filmy 60. a 70. let. Narozeninový večírek kina Aero začíná v pátek 30. ledna v 19 hodin, omezené množství vstupenek půjde do volného prodeje.