Největší výstava vín a destilátů z celého světa Kaiserštejnský palác 2015

28.1.2015, 13:00 – 29.1.2015, 20:00

Ve dnech 28.1. a 29.1.2014 se uskuteční již 15. ročník tradiční mezinárodní prodejní výstavy vín a destilátů Kaiserštejnský palác 2015 pod záštitou společnosti Premier Wines & Spirits. Jde o největší akci svého druhu v České republice.

Cena vstupenky: 550 Kč

 „Oproti předchozím ročníkům bude letošní výstava v Kaiserštejnském paláci nejen o vínech, ale i o destilátech, kterým bude věnováno celé jedno patro. V posledním roce jsme výrazně rozšířili právě portfolio destilátů. Návštěvníci se tak mohou těšit na opravdové skvosty jak mezi víny, tak mezi destiláty,“ popisuje Richard Švéda, generální ředitel Premeir Wines & Spirits. Součástí výstavy budou i řízené degustace exkluzivních světových vinařských domů pod taktovkou nejlepšího českého sommeliera Jakuba Přibyla.

Na výstavě vín a destilátů Kaiserštejnský palác 2015 představí svá vína více než 30 vinařství a 20 výrobců destilátů z celého světa. Mezi mini nebudou chybět zvučná jména jako Vincent Girardin, Banfi, Barone Ricasoli, Doňa Paula, Talamonti, Marqués de Murrieta, Kracher, Pichler nebo Graham´s. Návštěvníci se ale mohou těšit i na zcela nové značky, které nově nabízí společnost Premier Wines & Spirits.

„Jednou z našich největších novinek bude význačné španělské vinařství Codorniu a jako překvapení představíme i tři nová moravská vinařství. Pro zájemce budou připraveny také dva bary, kde budou špičkoví barmani míchat známé i méně známé koktejly. Těšit se můžete na prezentace značek jako Gin Mare, Monkey 47, Prunier nebo Douglas Laing,“ láká Švéda.

Novinkou letošního ročníku výstavy v Kaiserštejnském paláci bude i zcela nová sommelierská soutěž Premier prix de sommelier, již zaštítila asociace sommelierů ČR. Hlavní cenou soutěže bude čtyřdenní zájezd po vinných stezkách Itálie.

„Na rozdíl od většiny soutěží bude tato zaměřena hlavně na Itálii. Soutěž bude probíhat ve čtyřech kolech, kdy tři budou neveřejné a finále bude veřejnosti přístupné. Ve finále se návštěvníci mohou těšit na tři nejlepší sommeliery, kteří budou vybráni z minulých kol. Ti budou muset zvládnout test fotek, párování jídla a servis sektu,“ popisuje Jakub Přibyl, hlavní sommelier Premier Wines & Spirits a jeden z nejlepších sommelierů ČR.

Nedílnou součástí výstavy budou i exkluzivní řízené degustace jako “ročníková Champagne”, “unikátní terroir Chablis”, jež povede právě Jakub Přibyl nebo srovnávací degustace Cognac vs Armagnac, kterou bude provázet Stéphane Burnez, cellar master z Cognac Prunier.  Malé občerstvení pro všechny návštěvníky pak připraví Grand Cru Restaurant & Bar a vinný sklep a tapas bar Monarch.

Kdy: 28. - 29.1. 2015, od 13:00 do 20:00hod
Kde: KAISERŠTEJNSKÝ PALÁC, MALOSTRANSKÉ NÁMĚSTÍ 37/23, PRAHA 1
Cena vstupného: 550,-

Vstupenky můžete zakoupit na eshopu www.1er.cz, v Grand Cru Restaurant & Bar, Lodecká 4, Praha 1 či ve vinném sklepu a tapas baru Monarch, Na Perštýně 15, Praha 1.