GundR / Wariot Ideal - Divadlo Alfred ve dvoře

4.1.2019, 20:00 – 7.1.2019, 21:30

Příběh o nepřekonatelné síle bratrství, vášni k horolezectví, vytrvalosti, pokoře, životních rozhodnutích, tíze vlastního svědomí a hlavách v oblacích.

Cena vstupenky: 200/100 Kč
GundR / Wariot Ideal - Divadlo Alfred ve dvoře
  • Adresa:
    Františka Křížka 36
    Praha 7 170 00

Příběh bratrství – vztahu, který je stejně jako dobývání nejvyšších vrcholů světa extrémní, nepochopitelný, čistý, nenahraditelný, bez limitu, na život a na smrt. Představení o vášni k horolezectví, vytrvalosti a pokoře, překonávání vlastních možností a nezměřitelné síly hor. O nespoutané, nekonečné volnosti a hlavách v oblacích. O vteřinách, ve kterých se nezvratně rozhodne o našem osudu.

Projekt je inspirován výstupem Günthera a Reinholda Messnerových na himalájský vrchol Nanga Parbat Rupálskou stěnou a následnou smrtí mladšího z bratrů. Je to však také výpověď o síle médií, jejichž prostřednictvím Reinhold získával finance pro další expedice, popularitu pro sebe i pro samotné horolezectví. Zároveň jimi byl kritizován a obviňován z bratrovy smrti. Je obtížnější přežít v extrémních podmínkách, vzdorovat mediálnímu tlaku, nebo se vyrovnat se ztrátou bratra?

GundR je prvním dílem trilogie, ve které se Wariot Ideal zabývá tématem bratrství. Představení je věnováno horolezcům, kteří se ze svých výprav již nevrátili.

V PŘEDSTAVENÍ SE MÍSTY VYUŽÍVAJÍ VÝRAZNÉ SVĚTELNÉ EFEKTY A VYŠŠÍ HLADINA ZVUKU. INSCENACE TUDÍŽ NENÍ VHODNÁ PRO DĚTI A NEMOCNÉ EPILEPSIÍ.

Tvůrčí seskupení Wariot Ideal vzniklo roku 2009 na základě dlouholeté spolupráce Vojty Švejdy a Jana Kalivody, v posledních letech se k nim připojil Jan Dörner. Výsledkem je řada výrazných projektů české alternativní scény. Autoři se věnují mnoha uměleckým žánrům, mimo divadla i filmu, zvuku a světelné-mu designu. Hledají nové možnosti v oblastech uměleckého výrazu, prezentují jedinečná komediálně laděná díla reflektující aktuální dění našich životů a doby. Svá představení pravidelně uvádějí na několika pražských scénách, v mnoha městech České republiky i v zahraničí (Španělsko, U.S.A, Bosna a Herzegovina, Itálie, Maďarsko, Anglie, Francie, Rakousko, Slovensko, Litva ad.). Věnují se také koncertním hudebními tělesy – „Woříšci“ a „Šedesátiny Jarky Nohavici“.

Jiná představení Wariot Ideal: Famfuláre (2006), Polaris (2006), Plošina, forgotten sector(2011), Sifon (2009), Super Natural (2012), Wariot Ideal Heavy Metal Soap Opera (2010), Zajatci Vesmíru (2012)

Web: www.wariotideal.cz
Podpořili: Hlavní město Praha, Ministerstvo kultury ČR, Státní fond kultury, Motus, produkce divadle Alfred ve dvoře.
Autorský tým: Vojta Švejda, Jan Kalivoda, Jan Dörner, Milena Fabiánová, Ivanka Kanhäuserová, Jiří Rouš, David Šmitmajer, Stéphanie N'Duhirahe, Kryštof Pešek.