Sen noci svatojánské - Divadlo F. X. Šaldy v Liberci

6.4.2016, 19:00 – 20:15

Taneční burleska pro rodiny s dětmi.

Sen noci svatojánské - Divadlo F. X. Šaldy v Liberci
  • Adresa:
    Zhořelecká 5
    Liberec 460 01

Hippolyta a Theseus, Helena a Demetrius, Hermie a Lysandr, Titanie a Oberon. Kdo si zahrává s city? A jde o pravou lásku nebo o prchavou touhu? A co když všechno je jen sen a osudy všech má ve své moci úplně někdo jiný? Magický příběh Williama Shakespeara ze světa lidí, víl a elfů. Milostný „motanec“, který jen tak nepřevyprávíte, ale porozumí mu i malé dítě. S úspěchem se provádí v operní, baletní i činoherní podobě. To vše je Sen noci svatojánské.

„Shakespearův sen o svatojánské noci můžeme díky nádherné Mendelssohnově hudbě slyšet. A díky baletu ho i uvidíme. Libreto kouzelného příběhu převedeme do osobitého tvaru, jehož základem bude klasický balet, využijeme ale i prvky moderních scénických technik a současného pohybového slovníku. Sen noci svatojánské, to je humor, ale i tajemství a poezie,“ říká choreograf Attila Egerházi.

Sen noci svatojánské na míru pro liberecký baletní soubor připraví choreograf a režisér Attila Egerházi, současný šéf baletu Jihočeského divadla: „Na spolupráci s libereckým souborem se velmi těším. Přál bych si, aby naše práce otevřela dveře další umělecké spolupráci těchto dvou výjimečných regionálních souborů. Věřím, že Sen noci svatojánské bude jak pro tanečníky, tak pro diváky nezapomenutelným zážitkem.“