PragoFFest 2015 - festival her, sci-fi a fantasy

29.1.2015, 16:00 – 1.2.2015, 17:00

Hráči videoher a stolních her si užijí několik desítek konzolí, počítačů a stolů na největším pražském festivalu popkultury od 29. ledna do 1. února 2015.

Cena vstupenky: do 8 let 0 Kč, 8-12 let 125 Kč, dospělí 250 Kč

Modrá škole na Hájích přivítá také fanoušky sci-fi, fantasy a hororu v seriálech, filmech, anime, comicsech, knihách a hrách. Pořady Českého Craftconu navštíví příznivci YouTube scény a Minecraftu. Návštěvníci čtyřdenního festivalu si mohou zahrát pestrý výběr her - od videoher přes hudební, taneční, deskové, karetní, miniatur až po hry na hrdiny. Je připravován bohatý přednáškový a diskusní program o YouTube a videohrách, zejména League of Legends, Minecraft.

Chybět nebudou besedy a autogramiády s osobnostmi videoherní scény ani prestižní turnaje o ceny. V plánu je i přednáškový program pro hráče válečných her miniatur WarGameCon a pořady pro hráče RPG. Fanoušci sci-fi nepřijdou o pořady o Star Wars, Star Trek a Stargate, ale ani o Doctora Who, Červeného trpaslíka a mnohé další seriály, filmy a knihy. Potěší je předváděcí stánky Matematicko-Fyzikální Fakulty UK i program FutureConu, věnovaný vědě a technice. Fanoušci Japonska a japonských kreslených fenoménů manga a anime ani letos nepřijdou zkrátka díky programu Advík Zima probíhajícím ve čtyřech místnostech zároveň. Pro příznivce jiných kreslených fenoménů jsou připraveny pořady v ComicsConu a PoníConu (o seriálu My Little Pony).

Další programová linie a její přednášky, besedy, projekce, soutěže a workshopy jsou připraveny pro fanoušky Harry Pottera, Pána prstenů, Hobita a obecně fantasy a historie.

Další informace o programu naleznete na stránkách www.pragoffest.cz.