Pirat07&QueenOfLove - Divadlo Alfa

3.3.2015, 9:00 – 4.3.2015, 12:10

Komiksově laděný příběh o jednom osudovém setkání, které se stalo dvakrát.

Pirat07&QueenOfLove - Divadlo Alfa
  • Adresa:
    Rokycanská 174/7
    Plzeň 312 00

Karel, nebo také Kájínek, jak mu říká jeho matka, rád kreslí mapy. Jsou to ovšem mapy, které v žádném atlasu nenajdete. Jsou to mapy, podle kterých se dá plout jen na jednom místě, ve virtuálním světě internetu. Karel žije sám s matkou. A protože matka doma moc nepobývá, skoro si ani nevšimne, že Karlovi je už 13. Chová se k němu jako k děcku, a nebo je někde pryč. A ještě Karlova holka začne chodit s jeho úhlavním nepřítelem... Takže je nakonec lepší zůstat na internetu ve své virtuální identitě.

T. neboli Teresa zase žije sama se svým otcem. To se strašně nehodí, protože tenhle dinosaurus nemůže nikdy pochopit, jaké milostné trápení T. prožívá. Z její nešťastné lásky k ideálnímu muži jménem Zeca ji nakonec může vyléčit jen jiná, mnohem silnější vášeň. Taková, kterou je možno zažít s někým, kdo je opravdový pirát. A tak se kdesi ve virtuálním světě potkají pirat07 a QueenOfLOve, ačkoli on je Čech a ona Portugalka.

Příběh o lásce ve virtuálním světě je inspirován komiksem a snaží se najít takový způsob vyprávění, který by tomuto literárnímu žánru odpovídal v divadle. Díky tomu se možná setkáte nejen s komiksovou poetikou, ale i s výtvarným pojetím, které šustí pokresleným papírem.

Představení vzniklo v rámci projektu Platform 11+ ve spolupráci Divadla Alfa a Theatro O Bando (Portugalsko).

Inscenace je určena divákům od 11 let.

Režie Petr Vodička Výprava Jan Bažant Hudba Tomáš Vychytil a Dalibor Mucha Hrají B. Luňáková, M. Hajn, L. Válková Lupínková (M. Abreu), P. Borovský (R. Atalaia)